joi, 18 aprilie 2024
7.9 C
Lugoj
spot_img

Magazinele alimentare si piata din Lugoj, in vizorul inspectorilor. Au inceput  controalele specifice Sarbatorilor Pascale

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

In perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, a demarat controalele tematice specifice.

Scopul acestor verificari este acela de a asigura cetatenilor un comert cu alimente sigure si a preveni aparitia de toxiinfectii alimentare. Alaturi de medicii veterinari, participa la controale si inspectori de specialitate din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Timis.

“Controalele urmaresc verificarea respectarii conditiilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor din toate pietele agro-alimentare, abatoarele si centrele de sacrificare cu activitate temporara, unitatile de transare a carnii, unitati de procesare si depozitare a alimentelor de origine animala si nonanimala, precum si din unitatile de vanzare cu amanuntul (carmangerii, macelarii, unitati de alimentatie publica, pizzerii, cantine, unitati tip catering, cofetarii, patiserii, laboratoare de cofetarie/patiserie, pensiuni turistice, unitati de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc).”, a anuntat ANSVSA.

La nivelul judetului Timis a fost stabilit un program de lucru pana pe 15 aprilie 2023, in baza caruia medicii veterinari vor efectua controale si verificari asupra modului in care sunt respectate conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, in obiectivele supuse controlului sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor.

Astfel, pana pe 15.04.2023 este asigurata permanenta activitatii prin program prelungit, inclusiv in zilele de sambata si duminica. Consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli in domeniul sigurantei alimentelor, folosind pagina http://timis.dsvsa.ro/contact/solicitari-si-reclamatii/.

In toate pietele agroalimentare si in alte locuri special amenajate, in care va fi valorificata carnea si celelalte produse de origine animala, de sezon, este asigurat necesarul de personal sanitar-veterinar si programul prelungit de activitate, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

Pentru eficientizarea acestor actiuni, medicii veterinari vor solicita in baza tematicilor de control comune si ori de cate ori considera necesar, sprijinul altor autoritati competente judetene sau locale (Primarii, Consilii Judetene, IPJ, Institutii ale Prefectului, ANAF, ANPC, MS etc.), in vederea organizarii unor actiuni comune de inspectie si control, in limita competentelor stabilite prin legislatia in vigoare si in baza protocoalelor de colaborare incheiate cu alte autoritati, precizeaza ANSVSA. Inspectorii directiei, in colaborare cu reprezentantii Inspectoratelor de Politie judetene, vor efectua controale in trafic asupra transporturilor de animale.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Se formează cele șapte grupe ale Creșei Lugoj. Când încep înscrierile

Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj (DASC) a anunțat...

Vin ploile. Vremea se răcește brusc

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

S-a închis pescuitul. Bălțile private rămân singura alternativă

Începând de marți, pescuitul recreativ, sportiv, dar și în...