vineri, 22 septembrie 2023
25.5 C
Lugoj
spot_img

Mai multe institutii trebuie sa dea explicatii. Avocatul Copilului a deschis o ancheta in cazul elevului care a ajuns in clasa a VI-a, fara sa mearga la scoala

Data:

spot_img
spot_img

Institutia Avocatul Copilului s-a autosesizat in cazul minorului de la Scoala Gimnaziala “Anisoara Odeanu” din Lugoj, care a ajuns in clasa a VI-a fara sa frecventeze cursurile in mod normal, cum o fac ceilalti copii.

Cazul a fost prezentat de Lugoj Info.ro in urma cu exact o saptamana, dupa ce mai multi parinti s-au aratat indignati de faptul ca baiatul, care este sustinut puternic financiar de parinti, bunici si strabunici, trece dintr-un an in altul, fara sa ajunga foarte des la cursuri. Imediat dupa publicarea materialului, directoarea scolii a incercat sa se scuze in fata parintilor, sustinand ca legea permite acest lucru. Directoarea a realizat insa ca pot exista probleme pentru parinti si a subliniat ca “scolarizarea la domiciliu”, s-a facut in urma unei recomandari ale unui psiholog. Mai multe surse au declarat pentru Lugoj Info.ro ca acest caz a atras atentia mai multor institutii, ajungand chiar si pe masa unor consilieri de la Ministerul Educatiei si ca directoarea invoca tot felul de motive, pentru a nu oferi detalii despre acest caz scandalos. Acum, Avocatul Copilului a inceput demersurile pentru clarificarea situatiei si o posibila incalcare a prevederilor art. 16, art. 32 si art. 49 din Constitutia Romaniei, privind egalitatea in drepturi, dreptul la invatatura, respectiv, protectia copiilor si a tinerilor, precum si prevederile Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului, republicata.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII