duminică, 3 martie 2024
2.9 C
Lugoj
spot_img

Masurile se aplica incepand de marti. Noi decizii pentru prevenirea infectarii cu coronavirus

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Conform acestei Hotarari:

Art. 1. (1) Pe întreg teritoriul judetului Timis se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, pe toata perioada starii de alerta, în spatiile publice deschise, astfel încat sa acopere nasul si gura, respectiv: pe o raza de 100 m în jurul unitatilor de învatamant, în piete comerciale, targuri, oboare, piete de vechituri, piete agroalimentare, zone de asteptare, cozi formate la intrarea în diverse institutii si societati comerciale, statii de transport public, peronul garilor, autogari, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, gradini de vara, festivaluri publice si private, evenimente culturale publice si private si manifestari publice, ceremonii religioase, slujbe si rugaciuni colective, în zonele de promenada aglomerate incluzand centrele pietonale ale localitatilor si falezele (malurile raurilor) din interiorul localitatilor, parcarile si zonele de agrement adiacente centrelor comerciale si mall-uri, în intervalul orar 6,00 – 24,00.  Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit varsta de 5 ani.

(2) Se instituie în sarcina administratorilor/proprietarilor de spatii publice deschise prevazute la alin 1. afisarea la loc vizibil  a informatiilor privind obligativitatea purtarii mastii de protectie în aceste spatii.

Art.2. (1) În unitatile administrativ teritoriale unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori, începand cu data prezentei, pe o perioada de 14 zile, se suspenda activitatile cu publicul în interiorul cladirilor a tuturor operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, sali de evenimente, cafenelelor. Restaurantele pot functiona în regim take away (la pachet) si livrare la domiciliu

(2)  Se excepteaza de la prevederile alin. (1) activitatea restaurantelor si cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare pentru clientii cazati în aceste unitati (3) Se suspenda activitatea barurilor, cluburilor si discotecilor din interiorul cladirilor.

Art.3. În unitatile administrativ teritoriale unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori se suspenda pe o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati în domeniul jocurilor de noroc inclusiv cazinouri cu exceptia agentiilor de pariuri si loto unde se elibereaza bilet, cu respectarea regulilor de distantare si a masurilor de siguranta sanitara.

Art. 4.  Se suspenda pe o perioada de 14 zile activitatea din pietele comerciale (cu exceptia pietelor agroalimentare) targuri si oboare în unitatile administrativ teritoriale unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori.

Art. 5.  Se suspenda activitatea   cinematografelor, activitatea cu publicul a   institutiilor de spectacole  precum si organizarea de concerte  si evenimente culturale în aer liber pentru o perioada de 14 zile în unitatile administrativ teritoriale unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori. Art.6. (1) Se instituie în sarcina autoritatilor si institutiilor competente aplicarea masurilor necesare pentru intensificarea actiunilor de control în toate spatiile publice deschise prevazute la art.1 alin 1.

(2) Respectarea aplicarii masurilor adoptate se va urmari de catre structurile Ministerului Afacerilor Interne, Politia Locala, Directia de Sanatate Publica a judetului Timis, Inspectoratul Teritorial de Munca Timis, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier  si celelalte institutii cu atributii de control, conform competentelor legale.

 

Art. 7. În functie de situatia epidemiologica existenta la nivelul unitatilor administrativ teritoriale, Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta  pot institui orice alta masura suplimentara de siguranta, cu avizul Directiei de Sanatate Publica Timis si cu respectarea normelor legale în vigoare.

 

Precizam ca acesta hotarare se aplica unui numar de 27 de localitati în care rata de infectare la mia de locuitori depaseste 1,5: Buzias – 2,86, Faget – 1,84, Sannicolau Mare – 2,34, Belint 1,63, Dudestii Noi- 3,78, Dudestii Vechi – 1,6, Dumbravita – 2,18, Gavojdia – 2,44, Ghiroda – 2,15, Ghizela – 1,74, Giroc – 2,28, Mosnita Noua- 2,21, Sag – 1,69, Saravale – 2,34, Teremia Mare – 1,70, Valcani 1,57.

 Timisoara – 1,91, Cenei – 1,63, Costeiu – 1,8,  Foeni – 5,74, Iecea Mare – 2,21, Jamu Mare – 1,66, Jebel – 3,26, Pesac – 2,97,  Pischia- 1,56, Sanandrei – 1,86, Secas 2,87.

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII