Elevii, profesorii si parintii din toata tara sunt invitati sa se implice în prima competitie nationala dedicata unitatilor de învatamant, cu scopul de a promova un comportament responsabil fata de mediu, în cursa pentru un viitor verde.
Înscrierea se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie prin intermediul platformei www.letsgetgreen.ro.
Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completa a scolii castigatoare, în functie de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare si 3 mentiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Valoarea totala a premiilor este de 64.250 euro. Castigatorii vor fi anuntati pe data de 5 iunie, de Ziua Internationala a Mediului.
Pe langa activitatile obisnuite de formare a elevilor, un element în premiera la nivel national va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamna colectarea deseurilor si protectia mediului, pe de o parte, dar si responsabilizarea parintilor. Acestia vor colecta deseurile acasa, pentru a le aduce apoi la scoala, în vederea reciclarii.
Timp de 7 luni, întreaga comunitate construita în jurul scolilor, de la elevi la parinti si profesori, va fi implicata în actiuni precum:
- Activitati de formare pentru profesori, care vor sustine, mai departe, cursuri de educatie ecologica pentru elevi;
- Cursuri de educatie ecologica pentru elevi, pe teme precum tipuri de deseuri, colectare selectiva, comportament responsabil fata de mediu;
- Activitati de educare pentru parinti (acestia vor primi saci pentru colectarea deseurilor acasa);
- Campanie de colectare selectiva acasa;
- Actiuni de voluntariat în comunitate, organizate de scoli: curatenie, înverziri de spatii, plantare de flori si copaci, proiectie de filme educative .
Informatii complete vor putea fi accesate pe platforma letsgetgreen.ro si tot aici poate fi gasita harta nationala a actiunilor de voluntariat pentru mediu si punctajul obtinut de scoli. “Let’s Get Green!” este organizat de echipa “Let`s Do It, Romania!”. Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.