joi, 18 aprilie 2024
7.9 C
Lugoj
spot_img

Motivul pentru care painea nu se ieftineste la Lugoj. Ce spune cel mai important producator de produse de panificatie, despre intrarea pe piata a graului ucrainean

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Cel mai important producator de produse de panificatie din Lugoj, nu previzioneaza deocamdata o scadere a pretului painii, sau a celorlalte produse pe care le comercializeaza.

Adrian Ardelean, patronul Brutariei Ardelean si unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata, sustine ca deocamdata, pretul painii nu va fi redus. Ardelean afirma ca in zonele de granita cu Ucraina, painea s-a ieftinit cu pana la 20%, deoarece pe piata a intrat grau din tara vecina, aflata in razboi. Cel putin deocamdata, scaderea pretului la Lugoj nu poate fi facuta din cauza consturilor mari cu transportul din Ucraina pana in Banat, dar si a unor probleme privind calitatea graului. „Intr-adevar, painea s-a ieftinit in anumite zone din tara. Exemplu sunt judetele Iasi sau Satu Mare, dar si in altele, vorbim aici de judete vecine cu Ucraina, sau care nu se afla la foarte mare distanta. Ca sa ajunga graul din Ucraina in Banat e putin mai complicat, pentru exista niste costuri de transport si am ajunge la un pret de achizitie al graului apropiat fata de ceea ce avem noi acum pe piata. Cu graul din Ucraina mai e o problema. Eu unul nu risc sa cumpar de la ei, chiar daca e ieftin, pentru ca ei nefiind in Uniunea Europeana, exista sanse mari sa nu respecte anumite cerinte impuse prin legislatia europeana si ma refer aici la modul in care este produs acel grau.”, a declarat Adrian Ardelean pentru Lugoj Info.ro.

ANUNT DE ANGAJARE / LUGOJINFO.RO

Patronul brutariei Ardelean sustine ca au fost cazuri in care cei care au incercat sa puna grau in vanzare in Romania, de proveninta Ucraina, au strambat din nas si au plecat de la discutii, cand li s-au cerut analize amanuntite in ceea ce priveste calitatea graului. Ardelean sustine ca nu isi asuma riscul de a cumpara grau ieftin si sa puna in pericol sanatatea consumatorilor si prefera un pret corect.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII