duminică, 3 martie 2024
7.9 C
Lugoj
spot_img

Noi restrictii in tot judetul. O noua hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Avand în vedere prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, în baza  HG 668/2020, prefectul Liliana Onet a convocat, luni, sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, în cadrul careia s-a  adoptat prin vot Hotararea privind instituirea masurii de limitare a raspandirii infectiilor cu SARS-CoV – 2 la nivelul spatiilor/activitatilor unde exista un risc crescut de infectare, la nivelul judetului Timis.

Astfel, dupa ce, la primul punct de pe ordinea de zi a sedintei CJSU, Directia de Sanatate Publica a Judetului Timis a prezentat situatia epidemiologica la nivelul judetului, la urmatorul punct de pe ordinea de zi a fost adoptata urmatoarea

 HOTARARE

 Art. 1. (1) Se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, astfel încat sa acopere nasul si gura în spatiile publice deschise, respectiv: piete comerciale, targuri, oboare, piete de vechituri, piete agroalimentare, zone de asteptare, cozi formate la intrarea în diverse institutii, autoritati, societati comerciale, statii transport public, peronul garilor, autogari, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, gradini de vara, festivaluri publice si private, evenimente culturale publice si private si manifestari publice,  pelerinaje, ceremonii religioase, slujne si rugaciuni colective zonele de promenada aglomerate si centrele pietonale ale oraselor, faleze (malurile raurilor).  Obligativitatea purtarii mastii de protectie se instituie pentru toate persoanele care au împlinit varsta de 5 ani.

 (2) Se excepteaza de la aceste masuri persoanele care desfasoara activitati fizice intense si/sau în conditii de munca solicitanta (temperatura ridicata, umiditate crescuta).

Art. 2. Se instituie în sarcina Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta  ca în termen de 24 de ore de la comunicarea prezentei Hotarari sa delimiteze zonele de promenada aglomerate, centrele oraselor,  si faleze (malurile raurilor) precum si sa stabileasca intervalul orar pentru purtarea obligatorie a mastii de protectie în aceste zone. Hotararile Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta vor fi comunicate Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta si vor fi aduse la cunostinta publica.

Art. 3.(1) Pentru  pietele comerciale, targurile, oboarele, la care accesul nu este controlat si nu se asigura distanta de minim 2 m între standurile de vanzare si prezenta în perimetru a unui numar de persoane astfel încat sa se asigure distanta de 2 m între aceste persoane, se va interzice functionarea lor, pana la încetarea starii de alerta;

(2) Regulile privind distanta între standurile de vanzare precum si între persoane se aplica pietelor agroalimentare.

(3) Clientii vor purta masti de protectie iar comerciantii vor purta manusi si masti de protectie.

Art. 4. În interiorul localitatilor se interzice circulatia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri.

Art. 5. (1)Evenimentele publice si private se vor desfasura cu participarea unui numar de persoane în limita prevazuta de lege cu pastrarea distantarii sociale.

(2) Operatorii economici care organizeaza/desfasoara aceste activitati, au obligatia sa ia masuri pentru limitarea numarului de clienti la numarul de locuri pe scaune, precum si a oricaror activitati care presupun interactiunea fizica între clienti, inclusiv dansul.

Art. 6. Pe perioada desfasurarii evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie de catre stafful tehnic si tot personalul care participa la eveniment, cu exceptia sportivilor care se afla pe terenul de sport.

Art. 7. În functie de situatia epidemiologica existenta la nivelul localitatilor,  Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta  pot institui orice alta masura suplimentara de siguranta, la recomandarea Directiei de Sanatatea Publica Timis, cu respectarea normelor legale în vigoare.

Art. 8.  Respectarea aplicarii masurilor adoptate se va urmari de catre structurile Ministerului Afacerilor Interne, Politia Locala si Directia de Sanatate Publica a judetului Timis, Inspectoratul Teritorial de Munca Timis  si celelalte institutii cu atributii de control, conform competentelor legale.

Art. 9. (1)Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis va transmite prezenta hotarare tuturor entitatilor responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunostinta si conformare si le va publica pe site-ul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

(2) Prezenta Hotarare se comunica si unitatilor administrativ – teritoriale din judetul Timis pentru aducere la cunostinta comunitatii locale.

(3) Prevederile prezentei Hotararii devin obligatorii începand cu data de 17  august 2020 iar Hotararile nr. 24 din 1 august 2020 si nr. 25 din 2 august 2020 îsi înceteaza aplicabilitatea.

Art. 10. Prevederile prezentei Hotarari se aplica pe perioada starii de alerta.

 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Lucrarea era semnalizata, dar omul nu a fost atent. Lugojean ranit grav, dupa ce a plonjat cu trotineta electrica intr-o groapa cu ciment

Politistii lugojeni atrag atentia conducatorilor de trotinete electrice, pentru...

UPDATE: FEMEIA A MURIT ! Accident grav la Gavojdia. Femeie acrosata de un autocamion

O femeie a ajuns la spital in stare critica,...

Un primar PNL, atac la racolarile lui Simonis. Noi vom face alianta cu AUR

Decizia presedintelui PSD Timis, Alfred Simonis, de a “trasfera”...