marți, 5 martie 2024
5.9 C
Lugoj
spot_img

Noua lege a intrat in vigoare. Bursele studentilor se acorda si pe perioada vacantei de vara

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Urmare a intrarii în vigoare, în luna iunie, a Legii 137/2017 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare, precum si modificarea si completarea unor acte normative, bursele studentesti, indiferent de categorie, se acorda „pe toata durata anului universitar (12 luni)”.

În acest sens, dupa aparitia legii, Ministerul Educatiei Nationale a modificat metodologia-cadru de acordare a burselor prin ordinul de ministru nr. 4104/2017 (publicat în Monitorul Oficial al Romaniei nr. 523/05.07.2017, Partea I) si a solicitat universitatilor, în data de 6 iulie 2017, sa opereze modificarile care se impun în metodologiile proprii.

Astfel, pentru luna iulie 2017, sumele alocate de Ministerul Educatiei institutiilor de învatamant superior de stat pentru burse vor fi similare cu cele din luna iunie (63.908.245 lei, din care 54.582.957 lei pentru studentii romani înmatriculati în ciclurile universitare de licenta si master), indiferent de numarul de zile de vacanta ale studentilor, urmand ca pentru luna august, cuantumul sa fie acelasi.

La momentul constituirii bugetului de stat pe anul 2017, fondul de burse a fost fundamentat pornind de la durata calendaristica a activitatilor didactice (în medie 8,3 luni), numarul studentilor bugetati si cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse si protectie sociala a studentilor de 201 lei/luna/student. Odata cu adoptarea Legii 137/2017, durata calendaristica a activitatilor didactice a fost extinsa pe toata durata anului, fiind astfel acoperite si vacantele.

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Situatie incredibila. O femeie a pus stapanire pe o cladire apartinand spitalului din Lugoj

O femeie din judetul Caras-Severin, s-a facut stapana pe...

Pericol de inundatie la statia de epurare de la Jabar. Au fost trimise in zona mai multe utilaje

Administratia Bazinala de Apa Banat (ABA Banat) a început,...

Final de iarna. Prognoza meteo pentru perioada 26 februarie – 10 martie

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat prognoza meteo pentru...