sâmbătă, 20 iulie 2024
28.6 C
Lugoj
spot_img

Noua luni de inchisoare pentru un profesor din Lugoj. Sentinta definitiva, dupa ce a batut un elev  

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

O profesoara de la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj, a fost condamnata la noua luni de inchisoare, dupa ce in urma cu cativa ani, a batut un elev.

Profesoara a fost condamnata la sfarsitul lunii trecute, insa surprinzator, ea inca preda. Dascalul, care preda educatie fizica, a fost condamnat definitiv pentru purtare abuziva, de catre Curtea de Apel Timisoara, care a majorat pedeapsa initiala stabilita de Judecatoria Timisoara, la patru luni de inchisoare. La momentul comiterii faptei, profesoara activa la un liceu din Recas, instanta retinand ca aceasta a lovit copilul,  cauzandu-i leziuni traumatice ce au necesitat 2-3 zile de ingrijiri medicale. “Gravitatea faptei rezulta din faptul ca inculpata era cadru didactic la data comiterii faptei, avand in supraveghere o clasa de elevi minori (clasa a V-a), cu ocazia desfasurarii orei de educatie fizica. Chiar daca copilul era neastamparat sau i s-a adresat cu injurii, aceasta nu ar fi trebuit sa aiba un comportament violent, constand in lovirea persoanei vatamate cu mainile si cu o pompa de umflat mingi in zona gatului, tinand cont de diferenta de varsta dintre inculpata si persoana vatamata, de putere intre persoanele implicate, precum si de ascendentul pe care il avea inculpata asupra minorului, fiind profesoara acestuia de educatie fizica si sport. Totodata, Curtea retine ca pe langa vatamarile si leziunile fizice, persoana vatamata minora a suferit vatamari de natura psihica, emotionala, in conditiile in care a fost agresata fizic in public, in fata tuturor colegilor de clasa, incercand un sentiment de umilinta si rusine.”, au precizat magistratii, in motivarea intrata si in posesia Lugoj Info.ro. Judecatorii au decis amanarea aplicarii pedepsei de noua luni inchisoare, stabilind un termen de supraveghere de 2(doi) ani.

spot_img

1 COMENTARIU

  1. […] „Gravitatea faptei rezulta din faptul ca inculpata era cadru didactic la data comiterii faptei, avand in supraveghere o clasa de elevi minori (clasa a V-a), cu ocazia desfasurarii orei de educatie fizica. Chiar daca copilul era neastamparat sau i s-a adresat cu injurii, aceasta nu ar fi trebuit sa aiba un comportament violent, constand in lovirea persoanei vatamate cu mainile si cu o pompa de umflat mingi in zona gatului, tinand cont de diferenta de varsta dintre inculpata si persoana vatamata, de putere intre persoanele implicate, precum si de ascendentul pe care il avea inculpata asupra minorului, fiind profesoara acestuia de educatie fizica si sport. Totodata, Curtea retine ca pe langa vatamarile si leziunile fizice, persoana vatamata minora a suferit vatamari de natura psihica, emotionala, in conditiile in care a fost agresata fizic in public, in fata tuturor colegilor de clasa, incercand un sentiment de umilinta si rusine”, au precizat magistratii, in motivarea intrata si in posesia Lugoj Info.ro. […]

Comentariile sunt inchise

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII