sâmbătă, 23 septembrie 2023
21.9 C
Lugoj
spot_img

Noul episcop greco catolic de Lugoj, va fi inscaunat la sfarsitul saptamanii viitoare. La eveniment sunt asteptati si episcopi din strainatate

Data:

spot_img
spot_img

Lugojul va gazdui, saptamana viitoare, evenimentul de inscaunare a noului Episcop Eparhial, Preasfintia Sa Calin Ioan Bot.

Preafericitul Parinte Lucian Cardinal Muresan, in calitate de Arhiepiscop Major, dupa ce a primit consimtamantul Sinodului Episcopilor Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica si dupa ce a informat Sfantul Scaun Apostolic al Romei, l-a transferat pe Preasfintia Sa Calin Ioan BOT, pana in prezent, Episcop titular de Abritto si Administrator al Eparhiei de Lugoj, in functia de Episcop Eparhial al Eparhiei de Lugoj. Inscaunarea Preasfintitului Parinte Ioan, ca Episcop Eparhial de Lugoj, va avea loc joi, 20 iulie a.c., in Sarbatoarea Sfantului Proroc Ilie Tesviteanul, la catedrala „Coborarea Sfantului Spirit” din Lugoj, a anuntat Episcopia Greco catolica de Lugoj. Programul va incepe la orele 10.15, cu o procesiune ce va porni de la „Palatul Lugoj” spre catedrala, urmand ca de la orele 10.30, sa inceapa Sfanta Liturghie. Delegatul Preafericitului Parinte Cardinal Lucian la acest eveniment este Preasfintitul Parinte Claudiu Lucian Pop, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla. La eveniment vor participa episcopii membri ai Conferintei Episcopale Catolice (CER), atat Episcopii Sinodului Bisericii Romane Unita cu Roma, Greco-Catolica, cat si Episcopii Romano-Catolici din Romania, consilierul Nuntiaturii Apostolice in Romania, precum si alti Episcopi din strainatate. De asemenea, si-au anuntat prezenta inalti reprezentanti ai Oficialitatilor de Stat, centrale si locale, au mai anuntat organizatorii ceremoniei.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII