sâmbătă, 13 iulie 2024
37.9 C
Lugoj
spot_img

Nu îţi place să mergi la sală? Iată cu ce antrenamente cool o poţi înlocui

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Fitnessul se număra printre cele mai populare sporturi la ora actuală, însă asta nu înseamnă că se potriveşte tuturor. Mersul la sala nu este şi nu poate fi pe gustul tuturor, dar vestea bună e că există o mulţime de alte tipuri de mişcare uşor de practicat şi accesibile.

Dacă nu îţi place să mergi la sală, iată cu ce antrenamente cool poţi să înlocuieşti fitnessul:

Pilates

Pilates se referă la un set variat de exerciţii şi posturi, create de Joseph Pilates, ce au ca scop obţinerea unei posturi corecte, întărirea musculaturii şi îmbunătăţirea flexibilităţii. Pentru un antrenament de Pilates la saltea nu ai nevoie de prea multă recuzită. Rareori se pot folosi accesorii mici, precum benzile elastice.

Poţi face Pilates atât la studiouri dedicate, cât şi acasă, cu ajutorul tutorialelor oferite de profesionişti sau al aplicaţiilor special realizate cu acest scop.

Înot

Înotul este un sport minunat, ce se recomandă deseori în recuperarea medicală, dar şi că adjuvant în tratamentul mai multor afecţiuni. Acest sport nu pune presiune pe oase, pe articulaţii şi pe coloana vertebrală şi se poate practica încă de la vârste fragede. Dacă nu ştii să înoţi, câteva cursuri cu un instructor autorizat te pot ajuta să deprinzi principiile acestui sport şi să scapi de frică de apă.

În cazul în care ştii să înoţi, un abonament la bazin este o super soluţie ca să incluzi înotul în rutină ta de mişcare.

Yoga

Yoga are la baza principii din Antichitate şi are ca scop relaxarea minţii, respiraţia corectă şi profundă, dar şi antrenarea flexibilităţii, a echilibrului şi a forţei. Astfel, un antrenament de Yoga poate fi soluţia pentru a face mişcare şi a-ţi relaxa şi mintea în acelaşi timp. Poţi practica acest tip de mişcare la studiourile dedicate, dar şi acasă, cu o salteluţa şi o aplicaţie ori tutoriale sau clase online ce oferă antrenamente de Yoga pentru pasionaţi.

Dans

Dacă îţi place să faci mişcare şi să te bucuri de muzică, atunci dansul ar putea fi antrenamentul potrivit pentru tine. Poţi încerca dansuri sportive sau contemporane la sălile ce oferă astfel de clase, dar poţi dansa şi acasă. Cu muzica preferată şi câteva tutoriale pe YouTube te poţi distra şi antrena acasă.

Optează pentru echipament lejer şi pantofi comozi. Adidaşii New Balance de damă sunt o super alegere dacă vrei confort şi lejeritate în mişcare când faci sport acasă. Poţi asorta adidaşii de damă New Balance cu o mulţime de tipuri de echipamente sport, de la colanţi, la salopete sau treninguri. Cauta adidaşi New Balance de damă din materiale subţiri, numai buni pentru dans şi alte antrenamente, acasă sau la sală.

În afară de adidaşi New Balance de damă, mai poţi opta şi pentru modele de la alte branduri de renume în sport. Spre exemplu, adidaşii de damă Puma, Adidas, Nike sau Under Armour merg şi ei de minune la dans, jogging, Zumba sau box.

Barre

Clasele de Barre combina principii din Yoga şi Pilates cu principii ale baletului, o formă de dans renumită în întreaga lume. Astfel de antrenamente exersează atât flexbilitatea şi postura, cât şi forţa. De aceea, le poţi include în rutină ta dacă îţi doreşti o formă de mişcare de intensitate mică sau medie, cu accent pe o postură corectă şi exerciţii cu greutatea propriului corp.

Poţi practica Barre şi acasă, cu ajutorul claselor online sau al tutorialelor de pe YouTube.

Când îţi dai seama că mersul la sala nu este pentru tine, asta nu înseamnă că trebuie să renunţi la mişcare. O mulţime de antrenamente cool sunt astăzi mai la îndemână că niciodată, ba chiar pe unele le poţi practica 100% gratuit acasă, cum ar fi Pilates sau Yoga.

Înainte de a începe să faci sport, nu uita să ceri sfatul medicului tău pentru a face mişcare în siguranţă.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII