marți, 21 martie 2023
8.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Nu sunt probleme grave. Scolile si gradinitele din Lugoj au fost evaluate daca rezista la cutremur

Data:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Unitatile de invatamant din Lugoj, nu reprezinta un pericol major pentru elevi si dascali, in caz de cutremur. Administratia locala a facut o evaluare a tuturor scolilor si gradinitelor, inainte sa depuna proiectele pentru obtinerea unor finantari europene.

Evaluarea si incadrarea intr-un grad de risc seismic a fost obligatorie, atunci cand municipalitatea a accesat mai multe proiecte europene pentru renovarea unitatilor de invatamant, a explicat primarul ales al Lugojului, Claudiu Buciu.

In luna septembrie 2022, in Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR), 118 cladiri cu destinatia invatamant, figurau ca fiind incadrate in clasa de risc seismic I, a anuntat, marti, Ministerul Educatiei. Lugojul nu se afla printre unitatile de invatamant care sa prezinte risc crescut in caz de cutremur.

Toate scolile si gradintele din Lugoj au avut termen pana duminica, sa trimita catre Inspectoratul Scolar Judetean Timis expertizarile cladirilor. Din documente, reiese clar ca nu sunt probleme grave. In aceste conditii, la Lugoj nu se pune problema sa fie facute relocari ale elevilor. Saptamana trecuta, doua cutremure s-au resimtit in orasul nostru, insa acestea nu au creat pagube de niciun fel. Va reamintim ca toate unitatile de invatamant din Lugoj vor intra in reabilitare in perioada urmatoare, dupa ce Primaria Lugoj a obtinut fonduri europene pentru lucrari de anvergura, care ar trebui sa schimbe serios imaginea ponosita a sistemului local de invatamant, care in ultimii 12 ani a fost carpit si nu a beneficiat de fonduri substantiale.

Primele discutii intre reprezentantii administratiei locale si directorii de scoli sunt asteptate luna viitoare, cand cele doua parti vor trebui sa gaseasca cele mai bune solutii, pentru ca elevii si profesorii sa poata continua cursurile si pe timpul lucrarilor. Un alt proiect important pe care administratia locala si-a anuntat intentia sa il acceseze, este cel al inlocuirii mobilierului din toate scolile.

Articolul precedent
Cum să folosești uleiul de ricin pentru păr, conform experților
Articolul urmator

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

S-a suparat nea Nicu. Un lugojean si-a “rezervat” o intreaga parcare pentru masina personala

Un barbat din cartierul Cotu Mic, si-a asigurat singur...

Cartof fierbinte in mana administratiei. A fost revendicata cladirea fostei Scoli Generale 3

Administratia locala se pregateste sa faca fata unei noi...

Pe ce se cheltuiesc banii in 2023. Primaria Lugoj a facut public proiectul de buget pe anul in curs

Administratia locala a facut public proiectul de buget pentru anul 2023.