“Piept de rata cu sos de portocale” este una dintre retetele care se gaseste cel mai des in restaurantele cu pretentii din marile orase. Inainte sa va puneti sortul si sa va apucati de treaba ar fi bine sa va asigurati ca nu va lipsesc ingredientele. Pentru a gati reteta frantuzeasca de azi aveti nevoie de urmatoarele:
Ingrediente
l 2400 g. piept de rata
l 500 ml. suc de portocale
l lapte
l 300 g. unt
l 250 g. miere de albine
l 15 g. crema de trufe
l cartofi
l broccoli
l morcovi
l sare
l amestec de condimente (piper, oregano si boia)
l Nucsoara
Mod de preparare
Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele, se condimenteaza si se prajeste in tigaie cate 7-8 minute pe fiecare parte. Apoi se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.
Sosul de portocale: se topeste unt intr-o tigaie, apoi se adauga suc de portocale, miere si lapte amestecand incontinuu. Se lasa pe foc pana se ingroasa.
Intre timp se pun pe foc cartofii, cu putina sare, iar dupa ce au fiert se paseaza amestecandu-se cu unt si lapte si se asezoneaza cu crema de trufe.
Morcovii se taie bastonase si se fierb 2-3 minute, dupa care se trag in unt cu zahar brun si nucsoara, iar broccoli se pregatesc la abur cu sare de mare.
Mod de servire
Pieptul de rata se scoate de la cuptor, se taie felii, se stropeste cu sos de portocale si se serveste alaturi de morcovi fierti, piure de cartofi si trufe, asezonat cu broccoli.
{gallery}pieptrata{/gallery}