duminică, 24 septembrie 2023
18.9 C
Lugoj
spot_img

O ploaie torentiala i-a speriat lugojeni. Meridianul a scos in teren toate echipele disponibile, dupa o rupere de nori care a durat aproape o jumatate de ora

Data:

spot_img
spot_img

Compania care administreaza reteaua de apa–canal a Lugojului, a fost nevoita sa scoata in teren toate echipele de interventie disponibile, dupa o ploaie de vara care nu a durat mai mult de 30 de minute.

Odata cu cresterea in intensitate a precipitatiilor, telefoanele Meridian 22 au inceput sa sune, oamenii cerand sprijin pentru evacuarea apei de pe mai multe strazi. Directorul Meridian 22 Lugoj, Acvilian Belintan, a declarat pentru Lugoj Info.ro, ca au fost interventii in punctele cunoscute inca din anii trecuti cu probleme si anume, Splaiul Coposu, intersectia strazilor Marasesti cu Banatului, dar si strada Gheorghe Doja. Belintan sustine ca in cele trei puncte nu au fost probleme mari, insa oamenii sai au avut serios de lucru pe strazile Strugurilor si Fagetului, dar si in Balta Lata. Directorul Meridian 22 sustine ca pe strada Strugurilor, pe lungimea unui sant destul de ingust, au fost construite mai multe podete mici, iar apa a trecute peste ele, inundand drumul. Probleme au fost si la sensul giratoriu de sub soseaua de centura, unde canalele de colectare nu au putut prelua apa venita din zona Dealul Viilor. Belintan sutine ca in toate zonele unde s-a intervenit, situatia a revenit sau este pe cale sa revina la normal, nefiind inregistrate pagube. Zonele unde reteaua de preluare a apelor pluviale a fost subdimensionata va reprezenta o problema, pana la inlocuirea conductelor. Pompierii au intervenit si ei in Dealul Viilor pentru evacuarea apei din aproximativ 20 de gradini.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Alerta in miez de noapte, la Lugoj. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Trei echipaje ale pompierilor lugojeni au intervenit, in noaptea...