marți, 5 martie 2024
16.9 C
Lugoj
spot_img

Patru elevi vor beneficia de burse scolare din indemnizatia unui deputat de Timis

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Este al doilea an consecutiv în care parlamentarul asigura, prin intermediul Fundatiei, astfel de burse. În criteriile de selectie a elevilor s-a tinut cont de situatia socio-economica si de performantele educationale ale acestora. Astfel, au fost vizati cei apartinand minoritatilor nationale, elevii care au parintii plecati în strainatate si ale caror conditii de viata sunt precare, cei cu venituri familiale limitate, orfanii, cat si olimpicii din mediul rural. Cuantumul burselor este de 300 lei/luna, durata de acordare fiind de 10 luni, începand cu decembrie 2018.

Pe 6 decembrie, au fost semnate contractele, la actiune fiind invitati elevii si însotitorii acestora, directorii de scoli si primarii din localitatile din care fac parte copiii. Pentru a beneficia de bursa, acestia trebuie sa nu fie exmatriculati, sa nu renunte la frecventarea cursurilor, sa nu înregistreze 10 absente nemotivate într-un semestru si sa nu aiba corigente. De asemenea, elevii trebuie sa aiba media 10 la purtare si sa obtina o medie semestriala si anuala mai mare de 8.

„Acesti copii au demonstrat deja ca vor sa învete. Ar fi pacat ca situatia financiara precara sa fie o piedica în evolutia lor. Bursa le este de folos, întrucat, dupa cum bine se stie, scoala în Romania este gratuita doar declarativ. Costurile ascunse ale educatiei se pot dovedi prea mari pentru multe familii. Sumele necesare platii burselor provin din indemnizatia de deputat, Fundatia UVT fiind cea care a facut demersurile de identificare si selectie a beneficiarilor. Eu stiu ca a sprijini patru elevi este doar o picatura în ocean în contextul în care milioane de romani traiesc în saracie, dar, daca fiecare dintre noi facem cate ceva în micul nostru colt de Romanie, efectele pozitive vor fi cu siguranta vizibile”, spune deputatul Marilen Pirtea.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Lucrarea era semnalizata, dar omul nu a fost atent. Lugojean ranit grav, dupa ce a plonjat cu trotineta electrica intr-o groapa cu ciment

Politistii lugojeni atrag atentia conducatorilor de trotinete electrice, pentru...

UPDATE: FEMEIA A MURIT ! Accident grav la Gavojdia. Femeie acrosata de un autocamion

O femeie a ajuns la spital in stare critica,...

Un primar PNL, atac la racolarile lui Simonis. Noi vom face alianta cu AUR

Decizia presedintelui PSD Timis, Alfred Simonis, de a “trasfera”...