sâmbătă, 24 februarie 2024
14.9 C
Lugoj
spot_img

Perchezitii la omul de afaceri Flavius Luca. Acuzatii de camata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Doua femei, apropiate omului de afaceri lugojean Flavius Luca, au fost retinute, duminica, de catre politisti.

In total, 11 perchezitii au fost facute la Lugoj. “Politistii din cadrul Politiei Municipiului Lugoj – Biroul de Ordine Publica si Compartimentul Proximitate, impreuna cu politistii Serviciului de Investigatii Criminale Timis si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Timis, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Lugoj, au efectuat 7 perchezitii domiciliare si 4 perchezitii ale unor autoturisme, in municipiul Lugoj, intr-un dosar penal in care sunt efectuate cercetari pentru savarsirea infractiunilor de camata, complicitate la infractiunea de camata, precum si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Din cercetari a reiesit faptul ca, incepand cu anul 2022 si pana in prezent, un barbat, de 44 de ani si o tanara, de 29 de ani, ar fi acordat imprumuturi, percepand dobanzi si garantii in diverse obiecte de valoare pentru a acoperii sumele imprumutate, realizand astfel profituri ilicite.

In anumite situatii, pentru recuperarea sumelor de bani imprumutate, barbatul ar fi recurs la acte de constrangere asupra persoanelor indatorate. Totodata, sumele de bani si dobanzile aferente ar fi fost primite de tanara.

De asemenea, la domiciliul unei femei, de 75 de ani, (mama barbatului) au fost descoperite mai multe arme si munitia aferenta acestora.

In urma desfasurarii perchezitiilor domiciliare, precum si a celor 4 perchezitii a vehiculelor detinute de persoanele cercetate, au fost descoperite si ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 4 pistoale, un incarcator cu 6 cartuse cu glont calibru 6,35 mm, o folie transparenta ce continea 7 cartuse cu glont, calibru 6,35 mm si 3 cartuse cu calibre diferite, o pusca, calibru 44 mm, 2 pusti de vanatoare cu glont, 110 bucati cartuse calibru 8×57 JS, 2 tuburi cartuse percutate, 2 pistoale, unul avand incarcator in interiorul caruia au fost gasite 6 cartuse calibru 6,35 mm, 60 cartuse calibru 6,35 mm, 15 cartuse calibru 8×57 JS, 1 pistol cu butuc, in orificiile caruia s-au gasit 5 cartuse cu glont calibru 7,65 mm.

De asemenea, au mai fost descoperite si ridicate 9 contracte de imprumut, mai multe inscrisuri si mijloace electronice de comunicare si stocare, care pot constitui mijloace de proba in cursul procesului penal, precum si 55.156 de lei, 4.435 de euro si 949 de dolari.

In urma administrarii probatoriului in cauza, a fost dispusa masura retinerii, pentru 24 de ore, fata de tanara, de 29 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si complicitate la infractiunea de camata, precum si fata de femeia, de 75 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Persoanele retinute au fost introduse in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Timis, urmand a fi prezentate, in cursul zilei de astazi, 12 februarie, in fata magistratilor, pentru dispunerea masuriilor preventive.

Barbatul, de 44 de ani, este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de camata.

Politistii continua cercetarile in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor 3 persoane.

Activitatile au beneficiat de sprijinul jandarmilor Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara.

Facem precizarea ca, pe intreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.”, au precizat politistii.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII