miercuri, 6 decembrie 2023
0.9 C
Lugoj
spot_img

Petardele raman interzise si in acest an. Politistii le cer lugojenilor sa reclame imediat persoanele care ar detine sau folosi obiecte pirotehnice

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Incepand din aceasta saptamana, oamenii legii verifica legalitatea operatiunilor cu articole pirotehnice desfasurate de persoanele fizice, cat si de cele juridice. Actiunile se desfasoara pana în data de 7 ianuarie 2019 si au ca obiectiv prevenirea oricaror evenimente negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice.

“Aspecte legislative privind clasificarea, limitele de varsta, conditiile de achizitionare, comercializare, detinere, depozitare, transport si folosire a articolelor pirotehnice sunt prevazute în H.G. 1102/2014 privind stabilirea conditiilor pentru punerea la dispozitie pe piata a articolelor pirotehnice. Conform actului normativ, articolele pirotehnice se clasifica în:

  1. a) articole pirotehnice de divertisment;
  2. b) articole pirotehnice de scena;
  3. c) alte articole pirotehnice.

Politia reaminteste faptul ca este interzisa detinerea, utilizarea si vanzarea catre publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 si 4, a articolelor pirotehnice de scena (T1 si T2) si a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine si siguranta publica, securitate si pentru protectia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea masurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor si a mediului”, au anuntat politistii. La fel ca in anii trecuti, politistii din Lugoj mizeaza si pe sprijinul cetatenilor care pot reclama detinerea si folosirea ilegala de articole pirotehnice. Reclamatiile pot fi facute la numarul de telefon 0256 35 12 12.

spot_img
spot_img
spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII