miercuri, 21 februarie 2024
8.9 C
Lugoj
spot_img

Politistii au auzit din interiorul locuintei tipete. O familie intreaga din Lugoj, protejata de politie printr-un ordin al judecatorilor, de fiul minor

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

O familie din Lugoj a fost pusa sub protectia politiei, dupa ce fiul minor a facut scandal, cu cateva zile inainte de noul an.

Oamenii legii au fost anuntati ca un tanar face scandal in cartierul Strand, iar cand au ajuns acolo, au gasit un adolescent beat, care si-a amenintat familia cu moartea. Politistii au emis un ordin provizoriu de protectie, dupa care, familia a solicitat unui judecator, protectie permanenta. Avand in vedere faptul ca minorul ar fi folosit in timpul scandalului si un cutit, politistii au solicitat si internarea baiatului de 16 ani intr-o clinica de psihiatrie. Judecatorii lugojeni au dispus evacuarea minorului din locuinta si instituirea unui ordin de protectie, pentru o perioada de sase luni. Ordinul de protectie ii interzice minorului orice apropiere de locuinta familiei, dar si a locurilor de munca pe care acestia le frecventeaza. “In temeiul art. 38 alin. (6) din Legea nr. 217/2003, atrage atentia paratului asupra faptului ca incalcarea masurilor dispuse prin prezentul ordin de protectie constituie infractiune, conform art. 47 alin. (1) din Legea nr. 217/2003, si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.”, se precizeaza in documentul emis de Judecatoria Lugoj.

Linie telefonica gratuita pentru ajutor specializat 0800 500 333

HELPLINE cu numar unic la nivel national destinat victimelor violentei domestice

Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati a pus la dispozitia victimelor violentei domestice o linie telefonica gratuita, cu un numar unic de contact, 0800.500.333,  pentru a semnala situatii de violenta domestica, trafic de persoane, discriminare de gen sau dicriminare multipla, reglementat de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie. Acest serviciu este asigurat 24/24 ore, 7/7 zile. Numarul este apelabil gratuit din orice retea cu acoperire nationala.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII