sâmbătă, 3 iunie 2023
21.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Politistii din Lugoj au in vedere pietonii si saptamana viitoare. Lugojul pe lista localitatilor care participa la campania ”NU TRECE DINCOLO!”

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Biroul Politiei Rutiere participa la campania ce se deruleaza, la nivel national, in perioada 1 mai – 30 noiembrie „Nu trece dincolo”. Pentru a preveni evenimentele de circulatie, politistii fac pietonilor urmatoarele recomandari:

 -traversati numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colt de strada! Nu traversati prin fata sau spatele autovehiculelor oprite!

 -la orice traversare, opriti-va in afara partii carosabile, asigurati-va din stanga, din dreapta si apoi din stanga din nou!

 -apreciati corect timpul necesar pentru a traversa in siguranta si luati in calcul ca atunci cand traversati strazi cu mai multe benzi pe sens sau cand va aflati intr-o zona cu regim de viteza ridicat, trebuie sa fiti mai prudenti!

 -traversati perpendicular pe axul drumului, in pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dati soferilor timp suficient pentru a opri inainte de a va angaja in traversare!

 -cand traversati prin alt loc decat trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati.

 -copii nu trebuie lasati sa traverseze singuri – ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Nu uitati! – copiii imita comportamentul rutier al adultilor.

 -evitati sa circulati pe partea carosabila sau pe pistele pentru biciclisti! Folositi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeti cat mai aproape de marginea drumului, astfel incat sa aveti traficul in fata!

 -respectati intocmai semnificatia semnalizarii rutiere (indicatoare sau semafor) si nu circulati pe drumurile publice daca ati consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creste semnificativ.

 -fiti prudenti pe vreme rea sau intuneric! Pentru a fi vizibili, purtati haine de culori deschise si elemente reflectorizante!

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Vremea se incalzeste, dar nu scapam de ploi. Prognoza meteo pentru perioada 29 mai – 11 iunie

Meteorologii au anuntat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani.Administratia...

Patru zile de petrecere pentru copii. Unde va avea loc distractia

Ziua Copilului va fi sarbatorita, din nou, la Lugoj....