miercuri, 27 septembrie 2023
23.8 C
Lugoj
spot_img

Povestea continua in cadrul Camine în Miscare la Margina & Zorani! Spectacole, expozitie cu pesti de sticla, ateliere creative, tururi ghidate, ture cu caruta si un targ de produse locale

Data:

spot_img
spot_img

“Ceea ce se va întampla în weekend la Margina si Zorani e doar începutul unei serii de evenimente si aplicatii care vor avea loc în anii urmatori si nu numai, în localitati din jurul Timisoarei si din regiunea Banatului. Anul acesta e un proiect pilot, testam zona Margina si Zorani si nu am ales întamplator aceasta zona. Am ales-o datorita mai multor semnificatii. Acolo exista deja un început în ceea ce priveste turismul, iar oamenii de acolo au început sa miste lucrurile. Am ales-o si din cauza ca e punctul de plecare pe autostrada catre vest”, a spus Ionut Suciu, Creative Producer la Asociatia Timisoara Capitala Culturala.

“Le multumim Primariei si Consiliului Local Margina si Centrului de Informare Turistica Margina care ne sunt foarte aproape în acest demers si speram ca în anii urmatori sa ne întalnim cu aceeasi deschidere în toate locurile din Banat în care vom merge cu proiectul Camine în Miscare. Doresc sa mentionez ca proiectul nu se termina aici. Chiar daca noi facem acum evenimentul la Margina si Zorani, în anii urmatori vom reveni în acest loc, în timp ce vom interveni concomitent în alte zone din Banat.”, a spus Alexandra Palconi, Presedinte Asociatia Prin Banat.

Camine în Miscare / Moving Fireplaces este un proiect cultural al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala si produs de Asociatia Prin Banat. Este singurul proiect din programul cultural Timisoara 2021 care se desfasoara în jurul Timisoarei, în regiunea Banatului istoric, gandit pentru a încuraja oamenii sa-si împartaseasca mostenirea culturala si povestile personale cu cei din jur.

Pe parcursul celor trei zile de eveniment, vor avea loc spectacole de teatru, o expozitie cu pesti de sticla, muzica, ateliere creative pentru copii si adulti, vanatoare de povesti, tururi ghidate, ture cu caruta trasa de cai, targ de produse locale si multa-multa voie buna!

În program, o mare importanta o are spectacolul de teatru ALTA ZI CU SOARE, pus în scena de Asociatia Solidart. Acesta a fost inspirat dintr-o poveste de viata culeasa în cadrul proiectului Camine în Miscare si prezinta viata taranului Serafin Oproni din Zorani, care a refuzat sa intre în colectivul comunist. Spectacolul va avea loc în Zorani, vineri si sambata de la ora 19.00, si se va desfasura chiar în curtea casei în care a locuit Serafin Oproni.

Programul complet este disponibil pe site (www.camineinmiscare.ro) si pe pagina de Facebook (facebook.com/movingfireplaces) a proiectului cultural.

Primele manifestari artistice din cadrul proiectului Camine în Miscare au avut loc în 18 august, la Faget, si în 8 septembrie, la Margina. La Faget, Petrila Quartet a sustinut la Muzeul de Istorie si Etnografie un concert de muzica clasica dedicat Centenarului Marii Uniri, iar trupa de teatru Aualeu a continuat seara în Parcul Regele Mihai I, cu spectacolul de teatru HUOOOOO!!!. Cei prezenti la pre-evenimentul de la Margina au avut parte de plimbari cu carutele trase de cai si degustari de bucate traditionale, urmate de spectacolul de teatru Ferma, în care cei de la Aualeu i-au încantat pe spectatorii veniti pe platoul verde de langa cladirea Primariei Margina, ateliere creative, jocuri pentru copii si o zona de creare a unei instalatii de arta comunitara.

Camine în Miscare / Moving Fireplaces este un proiect al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, produs de Asociatia Prin Banat, realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si se desfasoara sub egida Anului European al Patrimoniului 2018.

Parteneri: Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis, Primaria si Consiliul Local al Comunei Margina, Primaria si Consiliul Local al Orasului Faget, Centrul de Informare Turistica Margina, Asociatia Solidart, Asociatia Trib’Art, Festivalul Eufonia, Asociatia C.R.I.E.S. – Centrul de Resurse pt. Initiative Etice si Solidare, TERRApia, Asociatia Culturala Aualeu, Experienta Romania 360, ALTFELstudio.

 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII