sâmbătă, 2 martie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

Povesti si traditii în localitatea Margina, în cadrul celui de-al doilea pre-eveniment Camine în Miscare

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Sambata, 8 septembrie, a fost despre povesti si traditii. Cei prezenti la eveniment au avut parte de plimbari cu carutele trase de cai, un spectacol de teatru, ateliere creative, jocuri pentru copii si o zona de creare a unei instalatii de arta comunitara – actiuni organizate în colaborare cu Centrul de Informare Turistica Margina si cu sprijin logistic din partea Primariei si Consiliului Local al Comunei Margina.

Ziua a început la Centrul de Informare Turistica Margina, unde a fost pregatita o degustare de bucate traditionale. A urmat o plimbare cu carutele trase de cai, pe traseul Margina-Sintesti-Pesa-Zorani. Prima oprire a fost la Muzeul Satului din Sintesti, care e însufletit în întregime doar de exponate ale gospodariilor din împrejurimi, iar apoi a urmat un altfel de picnic, la izvorul de la Pesa, cu paine în tast, malai, platouri cu produse de casa si nelipsita rachie. Turul s-a încheiat în Zorani, la casa în care a fost culeasa povestea de viata în cadrul proiectului Camine în Miscare si care a inspirat spectacolul de teatru “Alta zi cu soare”, pus în scena de cei de la Asociatia Solidart, care se va juca în acel loc la evenimentul principal din 28-30 septembrie.

Întoarcerea din turul cu poveste a fost urmata de spectacolul de teatru Ferma, productie inspirata din celebrul roman a lui George Orwell, în care cei de la Aualeu i-au încantat pe spectatorii veniti pe platoul verde de langa cladirea Primariei Margina.

Urmatoarea întalnire va avea loc între 28 si 30 septembrie, la evenimentul principal pe anul 2018 al proiectului Camine în Miscare, în satele Margina si Zorani, jud. Timis, cu teatru, muzica, vanatoare de povesti, street art, cine-concert, animatie stradala, instalatii de arta, tururi ghidate, plimbari cu caruta trasa de cai, targ de produse locale si multe alte surprize.

Camine în Miscare / Moving Fireplaces este un proiect al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, produs de Asociatia Prin Banat, realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si se desfasoara sub egida Anului European al Patrimoniului 2018.

{gallery}margina1009{/gallery}

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII