miercuri, 28 februarie 2024
18.9 C
Lugoj
spot_img

Practic nu se mai poate schimba nimic. Noul spital din Lugoj, va primi “binecuvantarea” Guvernului

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Guvernul Romaniei se reuneste in sedinta, miercuri, la ora 14. Printre subiectele care vor fi discutate pe ordinea de zi, se afla si finantarea constructiei mai multor spitale, printre care si cel de la Lugoj.

La inceputul lunii trecute, Ministerul Sanatatii a anuntat ca orasul nostru a obtinut locul 11, in urma depunerilor de proiecte, pe o lista de 27 de obiective, care vor fi finantate prin PNRR. Urmatorul pas care trebuia sa se intample, era acela ca Guvernul Romaniei sa aprobe aceasta finantare, care pentru Lugoj si lugojeni inseamna enorm. Discutiile pe marginea listei cu spitalele care vor fi construite a fost amanata cateva saptamani, cel mai probabil, din cauza unor contestatii. Printre primarii care au avut obiectii la lista Ministerului Sanatatii a fost si primarul Timisoarei, Dominic Fritz, care a ratat o oportunitate prin PNRR, pentru un spital in municipiul de pe Bega.

Atat Buciu, cat si Blidariu, au declarat dupa anuntul Ministerului Sanatatii, ca Lugojul va primi cele 150 de milioane de euro si chiar daca hotararea de Guvern intarzia, nu au emotii ca banii nu vor ajunge in conturile Primariei Lugoj. Asadar, miercuri, Guvernul va parafa si oficial lista spitalelor, urmand ca in cateva zile, sa se semneze si contractul de finantare. Dupa semnarea contractului de finantare, urmeaza licitatia pentru construirea efectiva a spitalului. Lugojul este singurul municipiu din tara care nu este resedinta de judet si care a obtinut finantare pentru constructia unui nou spital.

Judetul Timis a mai obtinut o finantare pentru un spital, Institutul Regional de Oncologie Timisoara, proiect care a fost depus de catre Directia de Sanatate Publica Timis.

UPDATE : Hotararea a fost adoptata. Detaliile sunt AICI.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII