marți, 21 martie 2023
17.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Practic nu se mai poate schimba nimic. Noul spital din Lugoj, va primi “binecuvantarea” Guvernului

Data:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Guvernul Romaniei se reuneste in sedinta, miercuri, la ora 14. Printre subiectele care vor fi discutate pe ordinea de zi, se afla si finantarea constructiei mai multor spitale, printre care si cel de la Lugoj.

La inceputul lunii trecute, Ministerul Sanatatii a anuntat ca orasul nostru a obtinut locul 11, in urma depunerilor de proiecte, pe o lista de 27 de obiective, care vor fi finantate prin PNRR. Urmatorul pas care trebuia sa se intample, era acela ca Guvernul Romaniei sa aprobe aceasta finantare, care pentru Lugoj si lugojeni inseamna enorm. Discutiile pe marginea listei cu spitalele care vor fi construite a fost amanata cateva saptamani, cel mai probabil, din cauza unor contestatii. Printre primarii care au avut obiectii la lista Ministerului Sanatatii a fost si primarul Timisoarei, Dominic Fritz, care a ratat o oportunitate prin PNRR, pentru un spital in municipiul de pe Bega.

Atat Buciu, cat si Blidariu, au declarat dupa anuntul Ministerului Sanatatii, ca Lugojul va primi cele 150 de milioane de euro si chiar daca hotararea de Guvern intarzia, nu au emotii ca banii nu vor ajunge in conturile Primariei Lugoj. Asadar, miercuri, Guvernul va parafa si oficial lista spitalelor, urmand ca in cateva zile, sa se semneze si contractul de finantare. Dupa semnarea contractului de finantare, urmeaza licitatia pentru construirea efectiva a spitalului. Lugojul este singurul municipiu din tara care nu este resedinta de judet si care a obtinut finantare pentru constructia unui nou spital.

Judetul Timis a mai obtinut o finantare pentru un spital, Institutul Regional de Oncologie Timisoara, proiect care a fost depus de catre Directia de Sanatate Publica Timis.

UPDATE : Hotararea a fost adoptata. Detaliile sunt AICI.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Autoliv sprijină Spitalul din Lugoj

Lucrările de renovare și reamenajare a Secției de ATI...

De unde cumparam medicamente in Lugoj, dupa orele de program? A fost stabilit programul farmaciilor care asigura permanenta pe timpul noptii

Conform unei decizii luate de reprezentantii colegiului impreuna cu patronii farmaciilor, pentru a veni in sprijinul lugojenilor, farmaciile vor fi deschise, prin rotatie, si pe timpul noptii.

Lugojenii nu trebuie sa uite. De la cutia milei, saloane facute din donatii si gresie in holul directorului, la zero datorii

Spitalul din Lugoj a fost inaugurat in 1911, insa cu siguranta, cea mai mare decadere a sa, a avut loc dupa anul 2000.