marți, 21 mai 2024
26.9 C
Lugoj
spot_img

„Prima oară e vorba bună”. ANAF le oferă posibilitatea celor care practică manichiura, coafura și frizeria să intre în legalitate

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

ANAF a anunțat miercuri că derulează un program de conformare voluntară în domeniul serviciilor de înfrumusețare.

Acțiunea se desfășoară la nivel național, începând cu luna martie, și vizează veniturile realizate de persoanele fizice care prestează activități de înfrumusețare/întreținere corporală, continuând astfel inițiativa demarată în 2022, de a sprijini contribuabilii din acest domeniu în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale ce le revin (înregistrare, declarare, plată). Programul de conformare își propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care vor realiza venituri din activități de înfrumusețare și întreținere corporală. O informare adecvată va conduce la creșterea nivelului de conștientizare a obligațiilor fiscale ce derivă din obținerea unor astfel de venituri și va reduce riscul penalizărilor/amenzilor în cazul unor controale sau inspecții fiscale. „Grupurile țintă ale acestui program de conformare sunt, pe de-o parte, persoane fizice care obțin venituri din acest gen de activități (PFA, ÎI, ÎF, persoane care au absolvit cursurile unor școli de profil, alte persoane fizice identificate din surse deschise) și, pe de altă parte, angajatori care activează în domeniu, furnizori de formare profesională etc. Ca și în anii trecuți, ANAF va publica materiale informative privind impozitarea veniturilor realizate de persoanele fizice din prestarea de servicii în industria de înfrumusețare și va organiza seminarii web cu tema „Completarea și depunerea Declarației Unice (Formular 212)”.”, au anunțat reprezentanții ANAF.

Pentru a beneficia de asistență în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale corect și la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la nr. 031.403.91.60.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Pastorală la Învierea Domnului – 2024

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei...

Prognoza meteo până pe 12 Mai. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat previziunile meteo...

Parfumurile nu se lipesc doar de tine, ci și de haine! Uite cum să scoți petele

Parfumurile sunt o parte esențială a vieții tale de...