sâmbătă, 3 iunie 2023
21.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Dupa mai bine de trei ani. Un proiect abandonat va demara in aceasta toamna

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Constructorul urmeaza sa predea proiectul final si sa se apuce de treaba. Proiectul depus in 2019 a fost gandit de vechea administratie insa a fost  abandonat cu cateva luni inainte de alegerile din 2020. Administratia Buciu a readus in discutie infiintarea unei noi baze sportive, astfel ca dupa mai multe intalniri la minister si la CNI s-a reusit aducerea la zi a proiectului. In acest an, lucrarea a fost scoasa la licitatie, iar constructorul este in acest moment foarte aproape de demararea lucrarilor. Tot in aceasta toamna sunt programate demararea lucrarilor la o cresa pe strada Gheorghe Doja si va incepe reabilitarea centrului civic.

Baza sportiva care va fi ridicata in zona fostei autogari va fi construita in cadrul subprogramului „Complexuri sportive” care este derulat de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei prin Compania Nationala de Investitii. Lugojul a obtinut o finantare pentru o baza sportiva de TIP 1 care va avea urmatoarele functiuni:
► Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA si FRF, cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturna si tribune pentru 500 de spectatori;
► Teren sportiv mic ce va fi tusat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis si va avea dimensiunea de 20m x 40m;
► Cladire vestiare si administrativa;
► Parcare autovehicule si autocar.

Primaria Lugoj si Consiliul Local Lugoj au predat in luna aprilie a acestui an catre Compania Nationala de Investitii terenul situat pe strada Morilor.