Balul Pensionarilor revine în forță în mandatul pesedistului Dobra. Social-democrații lugojeni nu pierd niciun moment să facă pomeni electorale, mai ales că anul viitor sunt din nou alegeri. După ce, în urmă cu câteva zile, administrația locală a împărțit bani revoluționarilor pentru o petrecere, Dobra și colegii săi pun la bătaie încă câteva zeci de mii de lei, de această dată pentru Balul Pensionarilor.
Pentru că anul viitor vine cu noi alegeri, social-democrații au anunțat, pentru primele zile ale anului, un „proiect cultural-artistic” dedicat seniorilor Lugojului. Proiectul a stârnit deja critici, în condițiile în care doar o mică parte dintre pensionarii orașului vor putea participa la eveniment, primăria punând la dispoziție doar patru sute de bilete. Deja unii pensionari se plâng că obținerea biletelor este facilitată doar prin intermediul membrilor PSD, iar întregul eveniment este, de fapt, o paranghelie electorală din bani publici.
Balul Pensionarilor, care acum a fost rebranduit de Dobra sub denumirea „Amintiri și Speranță”, a devenit „celebru” în mandatul lui Francisc Boldea, când pensionarii se călcau la propriu în picioare pentru a prinde un bilet la petrecerea la care nu lipseau mahării PSD. De multe ori, aceștia erau văzuți plecând beți în zori de la eveniment. Liberalii au renunțat la astfel de petreceri, considerând că acestea sunt ilegale. Curtea de Conturi Timiș a descoperit mai multe nereguli la sindrofiile organizate în mandatul lui Francisc Boldea, iar în unele cazuri autoritățile au solicitat returnarea banilor către bugetul local.
Unul dintre cazurile ajunse în atenția publicului a fost o „acțiune caritabilă” organizată de PSD pentru copiii sărmani ai orașului. Controlul autorităților a scos la iveală că PSD folosea bani publici pentru organizarea evenimentului și nu contribuia nici măcar cu un leu, deși se lăudau cu așa-zisa acțiune caritabilă. Acum, acțiunile „din inimă” par să revină, mai ales că administrația condusă de Dobra și PSD a început să reducă semnificativ sumele alocate cofinanțărilor pentru proiectele europene câștigate de liberali în ultimii ani.
Reducerea cofinanțărilor, dar și renunțarea la unele proiecte, au ca scop principal cheltuirea acelor bani pentru spoieli și alte activități menite să ia ochii electoratului, în detrimentul unor investiții în școli, grădinițe, creșe sau alte obiective publice importante.