miercuri, 6 decembrie 2023
6.4 C
Lugoj
spot_img

Purtarea mastii devine obligatorie in mai multe zone din Lugoj! Decizii importante ale Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Conform acestei Hotarari:

Art. 1. (1) Se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie sanitara astfel încat sa acopere nasul si gura, în toate spatiile publice, indiferent daca acestea sunt închise sau în aer liber, în intervalul orar 6,00 – 24,00, pe o perioada de 14 zile în unitatile administrativ teritoriale unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori: Buzias, Faget, Sannicolau Mare, Belint, Dudestii Noi, Dudestii Vechi, Dumbravita, Gavojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Mosnita Noua, Sag, Saravale, Teremia Mare, Valcani.  Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit varsta de 5 ani.

(2) Se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, pe toata perioada starii de alerta, în spatiile publice deschise, astfel încat sa acopere nasul si gura, respectiv: pe o raza de 100 m în jurul unitatilor de învatamant, în piete comerciale, targuri, oboare, piete de vechituri, piete agroalimentare, zone de asteptare, cozi formate la intrarea în diverse institutii si societati comerciale, statii transport public, peronul garilor, autogari, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, gradini de vara, festivaluri publice si private, evenimente culturale publice si private si manifestari publice, ceremonii religioase, slujbe si rugaciuni colective, în zonele de promenada aglomerate incluzand centrele pietonale ale localitatilor si faleze (malurile raurilor), în intervalul orar 6,00 – 24,00.  Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit varsta de 5 ani.

Art.2. (1) Începand cu data prezentei, pe o perioada de 14 zile, se suspenda activitatile cu publicul a tuturor operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, operatori de tipul restaurantelor, cafenelelor, precum si în baruri, cluburi si discoteci din interiorul cladirilor din unitatile administrativ teritoriale unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori: Buzias, Faget, Sannicolau Mare, Belint, Dudestii Noi, Dudestii Vechi, Dumbravita, Gavojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Mosnita Noua, Sag, Saravale, Teremia Mare, Valcani.

(2)  Se excepteaza de la prevederile alin. (1) activitatea restaurantelor si cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare pentru clientii cazati în aceste unitati.

Art.3. Se suspenda pe o perioada de 14 zile activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati în domeniul jocurilor de noroc în unitatile administrativ teritoriale unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori: Buzias, Faget, Sannicolau Mare, Belint, Dudestii Noi, Dudestii Vechi, Dumbravita, Gavojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Mosnita Noua, Sag, Saravale, Teremia Mare, Valcani.

Art. 4. (1)Evenimentele publice si private se vor desfasura cu participarea unui numar de persoane, în limita prevazuta de lege, cu pastrarea distantarii sociale.

(2) Operatorii economici care organizeaza/desfasoara aceste activitati, au obligatia sa ia masuri pentru limitarea numarului de clienti la numarul de locuri pe scaune, precum si a oricaror activitati care presupun interactiunea fizica între clienti, inclusiv dansul.

(3) Se suspenda pe o perioada de 14 zile organizarea spectacolelor, concertelor, festivalurilor sau a altor evenimente culturale publice sau private din unitatile administrativ teritoriale unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori: Buzias, Faget, Sannicolau Mare, Belint, Dudestii Noi, Dudestii Vechi, Dumbravita, Gavojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Mosnita Noua, Sag, Saravale, Teremia Mare, Valcani.

Art.5. (1) Pentru pietele comerciale, targurile, oboarele la care accesul nu este controlat si nu se asigura distanta de minim 2 m între standurile de vanzare si prezenta în perimetru a unui numar de persoane astfel încat sa se asigure distanta de 2 m între aceste persoane, se va interzice functionarea lor, pana la încetarea starii de alerta.

(2) Regulile privind distanta între standurile de vanzare precum si între persoane se aplica si pietelor agroalimentare.

(3) Clientii vor purta masti de protectie iar comerciantii vor purta manusi si masti de protectie.

(4) Se suspenda pe o perioada de 14 zile activitatea din pietele comerciale (cu exceptia pietelor agroalimentare), targuri, oboare, în unitatile administrativ teritoriale unde a fost depasit pragul de 1,5/1000 de locuitori: Buzias, Faget, Sannicolau Mare, Belint, Dudestii Noi, Dudestii Vechi, Dumbravita, Gavojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Mosnita Noua, Sag, Saravale, Teremia Mare, Valcani.

Art.6. (1) Se instituie în sarcina autoritatilor si institutiilor competente aplicarea masurilor necesare pentru intensificarea actiunilor de control în locurile aglomerate: piete, targuri, oboare, mijloace de transport în comun, în statiile mijloacelor de transport în comun, în zona unitatilor de învatamant.

(2) Respectarea aplicarii masurilor adoptate se va urmari de catre structurile Ministerului Afacerilor Interne, Politia Locala, Directia de Sanatate Publica a judetului Timis, Inspectoratul Teritorial de Munca Timis, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier si celelalte institutii cu atributii de control, conform competentelor legale.

Art. 7. În functie de situatia epidemiologica existenta la nivelul unitatilor administrativ teritoriale, Comitetele Locale pentru Situatii de Urgenta pot institui orice alta masura suplimentara de siguranta, cu avizul Directiei de Sanatate Publica Timis si cu respectarea normelor legale în vigoare.

Art. 8. (1)Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis va transmite prezenta hotarare tuturor entitatilor responsabile cu aducerea la îndeplinire, pentru luare la cunostinta si conformare si le va publica pe site-ul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

(2) Prezenta Hotarare se comunica si unitatilor administrativ – teritoriale din judetul Timis pentru aducere la cunostinta comunitatii locale.

(3) Prevederile prezentei Hotarari devin obligatorii începand cu data de 8 octombrie 2020 iar Hotararea nr. 27 din 17 august 2020 îsi înceteaza aplicabilitatea.

Art. 9. Prevederile prezentei Hotarari se aplica pe perioada starii de alerta.

spot_img
spot_img
spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII