vineri, 31 martie 2023
10.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Razie la Faget. Tigari netimbrate si sepci contrafacute, ridicate de la comercianti

Data:

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Zeci de politisti din cadrul politiei orasului Faget si de la sectia rurala, au organizat o razie in estul judetului Timis.

Politistilor li s-au alaturat lucratori din cadrul Registrului Auto Roman si reprezentanti ai I.T.M. Timis, ai D.S.V.S.A si ai Garzii Forestiere. In cateva ore, au fost controlate 290 de persoane si 176 de autovehicule, fiind efectuate 31 de testari cu aparatul etilotest, a anuntat IPJ Timis. De asemenea, pe timpul actiunii au fost controlati 2 agenti de paza si au fost verificati 22 de operatori economici, fiind lasate 10 invitatii de catre reprezentantii I.T.M. Timis.

„In urma verificarilor efectuate, au fost aplicate 113 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 69.445 de lei, dintre care, 104 sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform OUG 195/2002R, privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, au fost aplicate 5 sanctiuni conform Legii 145/2014, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, 2 sanctiuni conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si 2 sanctiuni conform Legii 227/2015, privind Codul Fiscal. Politistii au retinut, in vederea suspendarii, 2 permise de conducere si au retras 4 certificate de inmatriculare.”, au mai precizat politistii intr-un comunicat de presa remis Lugoj Info.ro.

Pe timpul actiunii, au  fost identificati 2 barbati care detineau produse accizabile in afara antrepozitului fiscal, acestia fiind sanctionati contraventional cu suma de 40.000 de lei, conform Legii 227/2015, privind Codul fiscal. Totodata, au fost ridicate 86 de pachete de tigari (1.720 de tigarete), in vederea continuarii cercetarilor. De asemenea, a fost depistat un barbat, in timp ce oferea spre vanzare, in piata agroalimentara din Faget, mai multe obiecte vestimentare (sepci) susceptibile a fi contrafacute, cu insemne si sigilii ale anumitor marci. A fost intocmit un dosar penal, cu privire la savarsirea infractiunii de „punere in circulatie a unor produse purtand o marca identica sau similara cu o marca  inregistrata pentru produse identice sau similare”, fiind ridicate in vederea continuarii cercetarilor, 30 de articole vestimentare.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII