miercuri, 6 decembrie 2023
0.9 C
Lugoj
spot_img

Reduceri importante pentru copii la calatoria cu trenul

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Reducerea de 50% se aplica si în cazul elevilor, iar elevii orfani sau cu cerinte educationale speciale calatoresc gratuit, conform legii.

Copiii pana la 10 ani beneficiaza de urmatoarele facilitati pentru calatoria la vagonul clasa (clasa 1 si a 2-a):

  • pana  la 5 ani împliniti, daca  nu  se cere loc separat, calatoria este gratuita;
  • pana la 5 ani, daca se cere loc separat, si pentru cei între 5 si 10 ani împliniti se acorda reducere 50%;
  • la trenurile cu regim de rezervare, tariful tichetului de rezervare a locului se plateste integral;
  • grupurile de minim 20 de copii – inclusiv personalul didactic, medico-sanitar si administrativ însotitor (maxim o persoana la 10 copii), organizate prin unitatea de învatamant sau prin inspectoratele scolare, beneficiaza de o reducere de 50% din tariful tren Regio si InterRegio, la clasa a 2-a.

 Important!

  • În toate cazurile, însotitorii copiilor au obligatia de a face dovada varstei acestora;
  • Reducerea acordata se cumuleaza cu reducerea pentru anticipatie, reducerea de fidelitate si reducerea de 5% pentru biletele cumparate online.

 Elevii din învatamantul obligatoriu, profesional, inclusiv postliceal, liceal creditat/autorizat, beneficiaza de 50%  reducere din tariful de transport (inclusiv tariful de rezervare loc), la toate categoriile de trenuri (Regio si InterRegio),  clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic, mai putin la vagoanele de dormit si cuseta.

Elevii orfani, cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, în conditiile legii, sau tutela, beneficiaza de gratuitate pentru  transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic.

 Documentele în baza carora elevii beneficiaza de reducerea de 50% / gratuitate la calatoria cu trenul:

  • carnetul de elev, care va avea înscris pe prima fila CNP-ul elevului, sau adeverinta doveditoare pentru elevii claselor pregatitoare si copia certificatului de nastere, dupa caz, care vor fi vizate pentru anul scolar în curs de catre conducatorii unitatilor de învatamant;
  • pentru elevii orfani, cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, în conditiile legii, sau tutela, carnetul de elev vizat pentru anul scolar în curs în care, la rubrica ”Mentiuni”, unitatea de învatamant va atesta dreptul la gratuitate de care elevul beneficiaza.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII