joi, 18 aprilie 2024
6.9 C
Lugoj
spot_img

Jale, dupa weekend! Dupa Fardea, o alta comuna impune reguli stricte pentru amatorii de Off- Road

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Primarul, dar si localnicii sustin ca de cateva saptamani au parte de un adevarat cosmar. Motoarele turate la maxim, dar si terenurile “arate” au inceput sa ii scoata din sarite pe locuitorii localitatilor de la poalele muntilor Poiana Rusca.

“Foarte multi turisti au venit astazi pe Transluncani, cu biciclete, motociclete, autoturisme de toate felurile, cat si ATV-uri, sa admire frumusetile naturii si sa se bucure de acest anotimp minunat. Dupa cum spuneam, majoritatea au venit pentru a se bucura de natura si aerul curat, dar, tipic romanesc, se gasesc întotdeauna cate unii mai cu mult tupeu si fara lipsa de responsabilitate si care doresc sa-si etaleze maretia lor prin faptul de a merge prin localitati cu viteza mult peste limita admisa, de a merge pe motoare in picioare, si cu ATV-uri si masini de teren, de a face Off Road pe terenurile agricole ale cetatenilor. Ca atare, doresc sa precizez ca nu suntem impresionati deloc de motoarele pe care vreti sa le etalati, avem si noi si stim sa le strunim si noi, poate ca mai bine decat voi, dar atentie, nu punem in pericol pe nimeni si nici nu distrugem terenurile oamenilor care se chinuie sa le întretina cu greu. Voi încerca sa promovez un regulament la nivelul comunei Tomesti in asa fel încat sa putem pe cat posibil sa nu mai avem de-a face cu asemenea indivizi care nu au nici o treaba cu turismul, natura, si deranjeaza localnicii si pe cei care sunt in adevaratul sens turisti”, a scris Medelean pe o retea de socializare.

Anul trecut, primarul din Fardea a anuntat ca va restrictiona accesul masinilor si ATV-urilor pe raza comunei dupa ce in localitatile din zona lacului Surduc s-a petrecut acelasi lucru, ca acum la Tomesti. Primarul comunei Fardea, Violeta Murari, a solicitat prezenta politiei si a garzii de mediu in weekend, astfel ca amatorii de senzatii tari au abandonat distractia in preajma lacului Surduc.

spot_img