duminică, 20 aprilie 2025
13.7 C
Lugoj
spot_img

Reteta frantuzeasca. Astazi te provocam sa gatesti “Pate de foaie gras”

Data:

spot_img
spot_img

Asa cum v-am obisnuit, reteta este una usor de preparat si pe langa timpul scurt, numarul ingredientelor este foarte scazut. Pentru a obtine “Pate de foaie gras” aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:   

l   1,6 kg. ficat de gasca

l   1 lingura sare de mare

l   1/2 lingurita piper negru macinat

l   1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita)

l   1 lingura cognac

l   merisoare

l   vin rosu

l   lapte

l   dulceata de ceapa

l   paine prajita

 

Mod de preparare :

Se dizolva sarea de mare in lapte, apoi se adauga ficatul, se acopera cu lapte si se lasa 1-2 ore la frigider. Dupa 2 ore se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temperatura camerei. Se curata ficatul bine de pielita, se taie bucati, se presara cu condimente, sare, congnac si vin si se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se paseaza cu furculita si se da la rece.

 Mod de servire:

Se monteaza pe suport de paine prajita, cu dulceata de ceapa.

Reteta face parte din a II-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart  Communications, in perioada februarie – decembrie 2015.

{gallery}pate{/gallery}

 

 

 

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Politica de confidentialitate

Acest site web foloseste cookie-uri astfel incat sa va putem oferi cea mai buna experienta de utilizator posibila. Informatiile cookie sunt stocate in browser-ul dvs. si indeplinesc functii precum recunoasterea dvs. atunci cand reveniti pe site-ul nostru web si ajutarea echipei noastre sa inteleaga care sectiuni ale site-ului le gasiti cele mai interesante si utile.