Asa cum v-am obisnuit, reteta este una usor de preparat si pe langa timpul scurt, numarul ingredientelor este foarte scazut. Pentru a obtine “Pate de foaie gras” aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
l 1,6 kg. ficat de gasca
l 1 lingura sare de mare
l 1/2 lingurita piper negru macinat
l 1/4 lingurita nucsoara (proaspat razuita)
l 1 lingura cognac
l merisoare
l vin rosu
l lapte
l dulceata de ceapa
l paine prajita
Mod de preparare :
Se dizolva sarea de mare in lapte, apoi se adauga ficatul, se acopera cu lapte si se lasa 1-2 ore la frigider. Dupa 2 ore se scoate ficatul din lapte si se lasa 15 minute la temperatura camerei. Se curata ficatul bine de pielita, se taie bucati, se presara cu condimente, sare, congnac si vin si se pune la cuptor, la 100 grade, timp de 40 de minute. Apoi se paseaza cu furculita si se da la rece.
Mod de servire:
Se monteaza pe suport de paine prajita, cu dulceata de ceapa.
Reteta face parte din a II-a editie a programului de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”, program derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications, in perioada februarie – decembrie 2015.
{gallery}pate{/gallery}