miercuri, 16 octombrie 2024
5.9 C
Lugoj
spot_img

Rețete irezistibile la oala sub presiune

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Pasionații de bucătărie sunt întotdeauna pregătiți să-și ducă hobby-ul la următorul nivel.

De la provocările culinare din rețete care mai de care până la încercatul de noi ustensile și dispozitive de gătit, acest hobby dispune de multe ramuri ce merită atinse. Așa că, dacă vă numărați și dumneavoastră printre aceste persoane și vă doriți să avansați în acest domeniu prin îndemânarea din bucătărie, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne dorim să vă ajutăm pe această cale prin a vă prezenta câteva rețete uimitoare făcute la oala sub presiune. Indiferent de brand-ul pe care îl folosiți, vă veți putea duce provocarea la bun sfârșit, însă noi ne vom concentra astăzi pe marca Tefal. Vă vom spune care este caracteristica principală pentru care merită să alegeți acest brand iar apoi vom trece la mâncărurile promise. Să începem!

O oală sub presiune Tefal va surprinde întotdeauna datorită funcției sale arhicunoscute și anume Thermo Signal. Aceasta este caracterizată de cercul roșu de pe fundul vaselor pentru gătit care se aprinde atunci când vasul în cauză a ajuns la temperatura perfectă pentru prepararea mâncărurilor. Dacă folosiți acest brand în bucătărie, nu veți mai fi nevoit să țineți mâna deasupra focului pentru a vedea dacă tigaia sau oala este caldă, ci pur și simplu veți trece la treabă fără prea multe bătăi de cap. Iar acum că v-am vorbit despre caracteristica promisă, este timpul să vă prezentăm și rețetele menționate. În continuare vă vom spune cum puteți prepara tocană de pui, costițe cu piure, risotto cu legume și carne pulled pork pentru sandviciuri cu ajutorul acestei oale. La final, veți obține mâncăruri extraordinar de gustoase, suculente și aromate, care cu siguranță își vor atrage laudele celor dragi. Iată cum vă ajută oala sub presiune Tefal să le preparați.

  • Tocană de pui

Dacă sunteți adeptul mâncărurilor tradiționale și al gusturilor românești, atunci tocana de pui este o rețetă ce merită încercată. Deși la bază este simplă, cu ajutorul unei oale sub presiune Tefal o puteți transforma într-un dish de cinci stele. Tot ce trebuie să faceți este să pregătiți carnea de pui favorită și legumele pe care le doriți, alături de sosul nelipsit de roșii și condimentele ce îi vor da gustul clasic, să le puneți la fiert în oală și apoi să vă bucurați împreună cu toată familia de o masă copioasă. Pentru cele mai fabuloase rezultate, vă recomandăm să folosiți pulpele de pui, datorită suculenței și aromei lor îmbatabile. De asemenea, pentru legume puteți folosi atât cartofi cât și ardei sau morcovi, după preferințe. Lăsați să fiarbă amestecând din când în când și gata. Ați obținut cea mai rapidă și gustoasă tocană.

  • Costițe cu piure

Costițele de porc sunt și ele considerate un preparat tradițional, ce aduce cu sine sentimentul de concediu la munte și relaxare. Dacă vă doriți să obțineți o carne fragedă și zemoasă, tot ce trebuie să faceți este să o pregătiți după bunul plac cu condimentele favorite și apoi să o lăsați să fiarbă în oală. Între timp, preparați și piureul prin fierberea cartofilor decojiți și pasarea lor cu unt și puțin lapte cald. La final, veți obține o mâncare pufoasă, aerată și mai gustoasă ca niciodată. Mai trebuie să vă menționăm și faptul că acest preparat se poate face și la friteuza cu aer cald, însă acest aparat vă va oferi o carne puțin mai tare și crocantă decât în cazul oalei sub presiune.

  • Risotto cu legume

Dacă vă doriți o mâncare de bază cu orez cremos, alături de o garnitură de legume gustoase, nu ezitați să încercați risotto-ul. Pentru prepararea sa nu trebuie decât să puneți apa la fiert în oala sub presiune Tefal și apoi să aruncați în abur orezul Arborio. Acest tip de orez este sortimentul special conceput pentru risotto ce se remarcă față de orezul „obișnuit” prin bobul mai rotund. Iar diferența dintre pilaf și risotto este că, în cazul risotto-ului, nu veți mai spăla orezul, ci îl veți pune la fiert direct din pungă. Așa, veți păstra amidonul în preparat, obținând un rezultat mai cremos și mai gustos. Amestecați treptat iar spre final, adăugați peste și legumele favorite trase la tigaie. Și așa veți obține cea mai gustoasă mâncare de sezon.

  • Pulled pork

Ultima, dar nu cea din urmă rețetă este pulled pork. Acest preparat se poate face din orice fel de carne de porc, în special din cotlet sau mușchi, prin fierberea acesteia într-o oală sub presiune. Aburii din interior vor pătrunde până la os și vor face din carne un preparat moale și savuros. După ce o fierbeți bine, folosiți robotul de bucătărie sau două furculițe pentru a „sfâșia” carnea de pe os și a obține șuvițe subțiri, perfecte de pus în sandviciurile de casă. Alături de sosul favorit și o frunză de salată, veți obține un preparat mai gustos ca niciodată.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că v-am inspirat cu rețetele pe care vi le-am oferit. Pentru și mai multe sfaturi, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy cooking!

spot_img
spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Temperaturi normale pentru această perioadă. Prognoza meteo pentru ultimele două săptămâni ale lunii octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

Reduceri importante la început de drum. CASA INDRU inaugurează noua sa sală de evenimente

Casa Indru inaugurează noul său salon dedicat organizării de...

„Mamă, ce spectacol!” Cerul s-a colorat din nou noaptea trecută

A fost din nou spectacol pe cerul Banatului și...