Pretul carnii de porc in viu achizitionat direct din gospodariile crescatorilor, nu s-a majorat fata de anul trecut.
Internetul abunda de anunturi, iar preturile pleaca de la 13 lei/kg si ating un maxim de 15 lei/kg. Preturile sunt identice cu cele de anul trecut, crescatorii sustinand ca diferentele de 2-3 lei pe kilogram, le face rasa animalului. Medicii veterinari atrag atentia cumparatorilor si ii sfatuiesc sa aleaga animale crescute in gospodarii care respecta standarde minime, iar animalele achizitionate sa poarte crotalii, semn ca acestea se afla in evidentele lor. Un porc crescut in bune conditii si aflat sub supravegherea medicilor veterinari, scade riscul unor probleme, cum ar fi trichineloza. Medicii reamintesc populatiei sa trimita carnea de porc la analize si sa nu o consume pana la aflarea rezultatelor. In urmatoarea perioada, medicii veterinari isi vor adapta programul de efectuare a testelor trichineloscopice, astfel incat sa permita cat mai multor oameni sa poata ajunge cu probele la analiza. In ultimii ani, numarul cazurilor de trichineloza in zona Lugojului s-a mentinut foarte redus, cazurile fiind izolate.