vineri, 31 martie 2023
9.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Salvarea de vieti este prioritara. IGSU a dotat Detasamentul de Pompieri Lugoj cu cea mai noua autospeciala

Data:

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Joi, in prezenta comenzii inspectoratului, a viceprimarului Municipiului Lugoj, Adrian Serendan, a unor reprezentanti din cadrul structurilor MAI si MAPN, dar si a intregului personal din cadrul Detasamentului de Pompieri Lugoj, a avut loc prezentarea si operationalizarea unei noi autospeciale de interventie. Autospeciala are o capacitate de 4000 l de apa, 200 l de material spumant, un modul de descarcerare si un modul de acordare a primului ajutor medical in situatii de urgenta. Aceasta a fost achizitionata de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, prin IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania, in cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare.

“Autospeciala este destinata interventiei pentru stingerea incendiilor in mediul urban si rural, ce necesita cantitati insemnate de substante stingatoare, punandu-se accent pe deplasarea rapida, realizarea in timp scurt a dispozitivului de interventie si utilizarea apei cu randament ridicat de stingere. Incepand de joi, noua autospeciala de stingere va asigura interventiile si misiunile specifice in cele 78 de localitati (comune si sate) din raionul de interventie a Detasamentului de Pompieri Lugoj, asigurand un raspuns mai prompt si mai eficient in situatii de urgenta, pentru protectia populatiei. Multumim Departamentului pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta pentru sprijinul acordat in innoirea parcului auto cu autospeciale moderne si eficiente!”, a anuntat ISU Timis intr-un comunicat de presa.

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Magazinele alimentare si piata din Lugoj, in vizorul inspectorilor. Au inceput  controalele specifice Sarbatorilor Pascale

In perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara...

Politisti la gradinita. O suta de copii au invatat de la oamenii legii, ce fel de pericole ii pandesc in trafic

Politistii Serviciului Rutier Timis impreuna cu cei din Faget,...

Duminica dimineata se schimba ora. Trecem la ora de vara, iar ora 3 devine ora 4

Duminica dimineata, Romania trece la ora de vara.Asadar, duminica,...