Pregatit sa intervina din nou si in zona orasului Lugoj. Elicopterul SMURD de la Arad se ridica din nou de la sol dupa incidentul de la inceputul lunii, in care au murit patru persoane

20 Iunie 2016
lugojinfo.ro -Pregatit sa intervina din nou si in zona orasului Lugoj foto : lugojinfo.ro

Dupa aproape trei saptamani in care nu a avut voie sa se ridice de la sol, elicopterul Smurd de la Arad poate sa intervina din nou pentru salvarea de vieti in zona Lugoj.

Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat ca in urma verificarilor facute la toate aparatele Eurocopter EC-135 pe care le utilizeaza, nu sunt indicii care sa conduca la concluzia ca exista vreo cauza tehnica care sa impiedice zborurile cu aceste elicoptere. Aeronavele au fost verificate de catre tehnicieni si specialisti dupa ce, pe 2 iunie, patru persoane au murit in urma unui accident aviatic in Republica Moldova, in timp ce se aflau la bordul unui elicopter de tip EC -135. Incepand de sambata de la ora 16, elicopterele SMURD de la Bucuresti, Targu-Mures, Galati, Constanta si Arad au primit permisiunea sa zboare din nou. Zona Lugoj este deservita de elicopterul de la Arad, ultima interventie de salvare avand loc in localitatea Bodo unde o fetita a fost lovita de catre un microbuz. Elicopterul a aterizat chiar in gradina unui imobil din localitate in incercarea de a salva viata copilului. Din pacate, eforturile personalului SMURD si a personalului de la ambulanta a fost in zadar, fetita fiind declarata decedata dupa mai bine de doua ore de manevre de resuscitare.