Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Medicii in alerta. Zeci de copii si adulti din Lugoj au cerut ajutor dupa ce au avut de suferit din cauza frigului

09 Ianuarie 2017
lugojinfo.ro - Zeci de copii si adulti din Lugoj au cerut ajutor dupa ce au avut de suferit din cauza frigului foto: lugojinfo.ro

Temperaturile extreme din aceasta perioada au facut ca numarul lugojenilor care apeleaza la medici sa creasca foarte mult in ultimele zile.

Cuptorul cu lemne

La sectia de urgente a spitalului din Lugoj, dar si la cabinetele medicale au inceput sa ajunga zeci de copii si adulti care acuza probleme respiratorii. Medicii sustin ca situatiile neplacute au inceput sa apara deoarece pacientii au neglijat temperaturile scazute din aceasta perioada. Cel mai grav este ca, in unele cazuri, parintii si-au scos copiii din casa fara ca acestia sa fie protejati impotriva frigului, astfel ca cei mici au avut nevoie de ingrijiri medicale pentru ca au racit, iar temperatura corpului a ajuns sa depaseasca valori de 39 de grade. Copiii nu au fost singurii care au ajuns sa ceara ajutorul medicilor, la camera de urgente a spitalului din Lugoj ajungand si persoane adulte care s-au prezentat cu febra mare. Din fericire, doar intr-un singur caz s-a impus internarea pacientului, au anuntat medicii lugojeni. Doctorii fac apel la locuitori sa se imbrace bine atunci cand ies din casa si sa se prezinte la medic imediat ce au simptomele unei raceli. De asemenea, batranii si copiii sunt sfatuiti sa evite deplasarile pe timp de ger.