Dobra interesat de deblocarea proiectelor transfrontaliere finantate prin Programul Romania - Ungaria. Seful CJ Timis a participat la intalnirea desfasurata la Oradea

21 Aprilie 2017
lugojinfo.ro -Seful CJ Timis a participat la intalnirea desfasurata la Oradea

Consiliul Judetean Bihor din Oradea a gazduit vineri întalnirea de lucru pentru identificarea solutiilor optime în vederea deblocarii proiectelor transfrontaliere finantate prin Programul Romania - Ungaria.

La eveniment au participat ministrul sanatatii, Florian Bodog, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Marius Chiritoiu, presedintele Consiliului Judetean Bihor, Pasztor Sandor, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Ioan Mang, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba, presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, precum si reprezentantii Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Oradea pentru Granita Romania-Ungaria (BRECO).

”Am reusit sa ajungem la o întelegere si am facut pasi importanti pentru a debloca o situatie cu care se confrunta Consiliile Judetene din Vestul tarii care doresc sa depuna proiecte transfrontaliere pe domeniul sanitar. Am convenit ca la solicitarea acestor Consilii Judetene, Ministerul Sanatatii si Consiliul Concurentei sa elaboreze si sa transmita documentatiile necesare astfel încat la data lansarii liniei de finantare, adica pe 1 iunie, acesti beneficiari sa poata depune proiectele strategice pe domeniul Sanatatii fara a întampina probleme privind interpretarea unor prevederi pe tema unui potential ajutor de stat”, a precizat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

Intalnirea a fost organizata de catre Ministerul Sanatatii ca urmare a solicitarii Primului - Ministru al Romaniei, Sorin Mihai Grindeanu, în sedinta de Guvern din 12 aprilie 2017.