Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Spitalul este in pericol. Boldea taie din banii pentru sanatatea lugojenilor desi institutia are nevoie de fonduri ca de aer

13 Noiembrie 2017
Lugoj Info.ro -Boldea taie din banii pentru sanatatea lugojenilor desi institutia are nevoie de fonduri ca de aer

Boldea continua sa isi bata joc de lugojenii aflati in suferinta si a decis in sedinta consiliului local de luni sa taie din banii destinati unitatii sanitare.

Lugojenii au reclamat in mai multe randuri faptul ca spitalul este slab finantat iar acest lucru se vede in serviciile medicale pe care le primesc. Desi unitatea medicala din Lugoj a ajuns pe posturile nationale ca un exemplu de spital mizerabil, Boldea taie aproape 400.000 de lei din fondurile destinate sanatatii lugojenilor. Decizia luata luni de consilierii PSD-PMP si ALDE va avea efecte asupra locuitorilor si practic taie din elanul pe care il arata medicul Floroni de cand a preluat conducerea unitatii sanitare. Liderul liberalilor, Claudiu Buciu, a condamnat atitudinea sfidatoare a lui Boldea. “Este inadmisibil ce se intampla! Noi, liberalii, nu puteam vota un buget care taie de banii de la spital. Puteti sa imi faceti orice, nu pot fi de acord cu asa ceva. Este revoltator! Avem o gramada de lipsuri, mergeti in spital sa vedeti cum arata si vedeti cat de importanti sunt banii pentru spital”,  a declarat Buciu pentru Lugoj Info.ro. In sedinta extraordinara, primarul a decis taierea de la Spitalul Municipal a sumei de 388.940 lei. “In conditiile in care Spitalul Municipal Lugoj este subfinantat in mod constant, in conditiile in care Spitalul Municipal Lugoj (fiind insuficient finantat) inregistreaza debite fata de furnizorii proprii, debite care genereaza implicit penalitati de intarziere, care oricum trebuie achitate din bugetul local, administratia locala, cu sprijinul consilierilor locali ai PSD, ALDE, PMP, dar si cu sprijinul consilierului local Ambrus Ioan, a reusit sa aprobe aceasta taiere de fonduri destinate Spitalului Municipal. PNL Lugoj, prin consilierii sai, respectiv domnii Agache Mihai, Anghel Mihai si Blidariu Bogdan a supus aprobarii Consiliului Local al Municipiului Lugoj un amendament prin care a propus pastrarea acestor sume in bugetul Spitalului Municipal. Singurii care au votat aceasta propunere alaturi de noi au fost cei doi consilieri independenti, Brindusoni Liviu si Marius Martinescu. Din pacate, jocurile politice pe care le face Boldea, bazate pe interesele personale ale celor care conduc ALDE si PMP la nivel local, duc la ignorarea totala a eforturilor pe care actualul Manager al Spitalului Municipal le face pentru redresarea situatiei de acolo. La ce bun sa numesti in functie un Manager de spital daca nu-i dai bani nici macar sa plateasca curentul? Interesul lui Boldea fata de sanatatea lugojenilor este reflectat clar de aceste taieri de fonduri destinate Spitalului Municipal“, a mai adaugat Buciu pe o retea de socializare. In urma cu cateva saptamani un lugojean a postat pe internet imagini cu pubelele pline de gunoi din curtea spitalului, care nu au fost ridicate de catre Salprest tocmai din cauza faptului ca nu existau bani pentru plata unor facturi. Decizia luata luni poate duce la alte probleme majore care cu siguranta vor afecta lugojenii bolnavi care ajung sa apeleze la serviciile spitalului.