Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Cei 500.000 de lei pentru tomograf nu au ajuns la Lugoj. Dobra si Boldea pun interesul colegului de partid deasupra binelui pacientilor lugojeni

03 August 2018

Au trecut sase luni de cand lugojeanul Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis, s-a laudat in mai toate ziarele ca va directiona nu mai putin de 500.000 de lei pentru achizitia unui tomograf la spitalul din Lugoj.

Cuptorul cu lemne

Banii, oricum insuficienti pentru achizitia unui astfel de aparat, au fost asteptati la Lugoj cu mare interes, multi dintre cei implicati in sistemul sanitar sustinand ca suma putea constitui o transa in demararea procedurilor pentru achizitia unui aparat ce in mod normal poate costa chiar doua milioane de lei. Zilele trecute, intrebat de Lugoj Info.ro despre acesti bani, managerul spitalului din Lugoj, Erwin Floroni, a raspuns sec: ”Acei 500.000 de lei nu exista. Nu-s veniti. Nu-s veniti decat pe calea vorbita, nu si pe calea scrisa, sa spun asa. Banii aia nu exista, nu stiu nimic de ei. Nu au intrat niciunde. Nu sunt in vistieria noastra, nici in vistieria primariei, din ce stiu. Deocamdata nu sunt. Pana nu vad banul…”, a declarat Floroni, care sustine ca si-a facut planuri cu suma de bani promisa de Dobra. Contactati de Lugoj Info.ro, reprezentantii Consiliului Judetean Timis sustin ca suma de bani va ajunge la Lugoj, insa nu se stie cand deoarece spitalul ar urma sa intocmeasca un proiect si sa se inscrie pe o lista de finantare. Reprezentanti ai spitalului spun insa ca pe Dobra l-a luat gura pe dinainte cand a anuntat alocarea sumei urmarind doar sa mai puncteze la capitolul imagine. Presedintele Consiliului Judetean Timis ar intentiona, de fapt, impreuna cu Francisc Boldea, protejarea afacerilor pe care colegul sau de partid, Florica Barsasteanu, le are chiar in curtea spitalului unde social-democratul face bani tocmai cu un aparat ….tomograf. Prezenta aparatului unui membru PSD in curtea spitalului a atras si atentia realizatorilor emisunii “Romania, te iubesc”, de la PROTV. La sfarsitul anului 2014, o echipa de televiziune a celui mai important post TV din tara ajungea la Lugoj si afla, chiar din gura directorului de la acea vreme, Florin Voichescu, ca ….E MULT DE VORBIT. Intreaga emisiune in care sunt prezentate itele unei afaceri de partid de la Lugoj, este AICI. Directorul spitalului, Erwin Floroni, pare hotarat sa achizitioneze un tomograf, insa ramane de vazut daca sefii PSD vor fi de acord cu aceasta achizitie. PNL a propus alocarea unor fonduri pentru asta, insa Boldea si consilierii s-au opus.