GYM PELE

Lugojul spera la ambulante noi. Incepe achizitionarea a peste 1.200 de ambulante pentru serviciile judetene de ambulanta si pentru SMURD

13 Septembrie 2018
Lugoj Info.ro -Lugojul spera la ambulante noi foto : Lugoj Info.ro

Guvernul a adoptat hotararea privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor pentru îmbunatatirea capacitatii de interventie la urgentele medicale în Romania.

Prin acest proiect se doreste achizitionarea a peste 1.200 de ambulante la nivel national. Astfel, se vor achizitiona 242 ambulante de tip A, 375 ambulante de tip B4x2, 505 ambulante de tip B4x4 si 122 ambulante de tip C, în valoare totala de 476.857.000 lei. Achizitia autospecialelor va fi efectuata în cadrul unor proiecte prin care se urmareste îmbunatatirea capacitatii de interventie la urgentele medicale în Regiunile Sud-Est, Sud, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest, Nord-Est si Centru. Proiectele au fost depuse spre finantare din fondurile Programului Operational Regional (POR) 2014–2020 si au ca scop cresterea calitatii serviciilor medicale din faza prespitaliceasca, prin îmbunatatirea nivelului de dotare cu echipamente de transport si alte echipamente specifice pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si prim-ajutor calificat, respectiv operationalizarea de echipaje noi ale SMURD, prin dotarea acestora cu o parte dintre echipamentele noi achizitionate. Finantarea proiectelor se realizeaza din fonduri externe nerambursabile si de la bugetul de stat, în limita sumelor anuale aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Secretarul de stat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne va raspunde de modul de implementare al acestora. La fel ca si alte localitati din tara, Lugojul nu sta deloc bine in ceea ce priveste parcul de autospeciale, acesta fiind învechit. In aceste conditii, sunt mari sanse ca cel putin o autospeciala sa ajunga si in orasul nostru.