Alerta in scoli! Elevii cu simptome de raceala vor fi scosi rapid din colectivitate, iar cazurile vor fi raportate la ISJ

22 Ianuarie 2019

Ministerul Educatiei Nationale solicita inspectoratelor scolare monitorizarea evolutiei cazurilor de îmbolnavire prin gripa si infectii respiratorii în unitatile de învatamant ca urmare a cresterii semnificative, la nivel national, a cazurilor de îmbolnavire prin gripa.

Luand în considerare recomandarile Ministerului Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale a transmis inspectoratelor scolare judetene o nota în care solicita monitorizarea evolutiei cazurilor de îmbolnavire prin gripa si infectii respiratorii în unitatile de învatamant din subordine. Astfel, în toate scolile din tara, se va efectua zilnic, la începutul orelor de curs, un triaj epidemiologic, în vederea identificarii prescolarilor/elevilor cu simptomatologie de boala, în special respiratorie (febra, tuse, stranut, stare fizica alterata). Elevii vor fi scosi imediat din colectivitate si vor reveni la cursuri doar atunci cand sunt sanatosi si vor avea aviz din partea medicului. Numarul de cazuri identificate va fi raportat zilnic inspectoratelor, medicul din unitatile de învatamant urmand a face prescolarilor/elevilor recomandarile ce se impun.