Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Ori are consilieri slabi, ori a uitat de unde a plecat. Dupa un an de promisiuni, Dobra numeste spitalul din Lugoj orasenesc, desi acesta este municipal

30 Ianuarie 2019
Lugoj Info.ro -Dupa un an de promisiuni, Dobra numeste spitalul din Lugoj, orasenesc, desi acesta este municipal

La un an dupa ce a promis ca va aloca spitalului din Lugoj bani pentru un tomograf, Consiliul Judetean Timis anunta in sfarsit ca lanseaza programul prin care spitalele pot accesa fonduri pentru echipamente medicale.

“Spitalele orasenesti din Timis pot concura pentru fonduri nerambursabile alocate de Consiliul Judetean Timis printr-o schema de minimis. Vizate sunt unitatile sanitare din Sannicolau Mare, Faget, Jimbolia, Deta si Lugoj. Finantarea solicitata nu trebuie sa depaseasca 200.000 de euro, iar ghidul exclude posibilitatea alocarii fondurilor unei activitati a carei executare a fost deja începuta sau finalizata la data încheierii contractului de finantare. Fondurile se acorda pe an bugetar”, anunta administratia judeteana intr-un comunicat de presa. Consiliul Judetean Timis a realizat un ghid care prevede conditiile si criteriile de eligibilitate, precum si modelul de contract ce se va încheia cu beneficiarii schemei. Documentul a fost aprobat în sedinta Consiliului Judetean Timis din 29 ianuarie. Deocamdata, reprezentantii Spitalului Municipal “Teodor Andrei” din Lugoj nu au anuntat daca unitatea sanitara lugojeana poate accesa banii, si-asa insuficienti pentru un tomograf, din cauza problemelor financiare pe care SML le are. Managerul Erwin Floroni a declarat anul trecut ca banii ar fi de mare ajutor si suma poate constitui chiar un avans pentru tomograf. Consilierii PSD s-au opus anul trecut alocarii de fonduri de la bugetul local pentru achizitia acestui aparat.