Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian
Hala lugoj

Organele unei femei din zona Fagetului, aflata de cateva zile in moarte cerebrala, salveaza alte doua vieti

16 Aprilie 2019
Lugoj Info.ro -Organele unei femei din zona Fagetului, aflata de cateva zile in moarte cerebrala, salveaza alte doua vieti foto : manchikoni.com

Gest nepretuit al unei familii din zona Fagetului care a decis ca organele unei femei sa fie prelevate si donate catre doi pacienti care aveau mare nevoie de acestea.

Femeia in varsta de 52 de ani a suferit un atac cerebral, miercuri seara si, dupa ce a fost transportata la spitalul din Faget, a fost transferata la Timisoara. Din pacate, in ciuda eforturilor medicilor, familia a primit vestea ca femeia nu mai poate fi salvata. Doctorii le-au explicat membrilor familiei ca exista posibilitatea sa isi dea acordul ca rinichii si ficatul sa fie prelevati inainte ca femeia sa fie deconectata de la aparate. Astfel ca, in urma unor discutii, cei din familie au fost de acord cu propunerea. ”A fost o decizie luata pe moment. Toti am simtit la fel. Am fost toti impreuna, fratii, copiii. Asa am simtit toti. Parca a fost un semn si toti am spus acelasi lucru. Suntem siguri ca asta era si dorinta ei. Rinichii au ajuns la un pacient la Cluj, iar ficatul la Bucuresti”, a declarat pentru Lugoj Info.ro, fratele femeii. Prelevarea de organe a fost facuta la Spitalul Judetean din Timisoara.