Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Spitalul se blocheaza, Boldea si-a luat concediu! Firma care asigura oxigenul pentru urgente si ATI a anuntat ca din 22 august stopeaza furnizarea serviciului

07 August 2019
Lugoj Info.ro -Spitalul se blocheaza, Boldea si-a luat concediu!

Firma care asigura furnizarea oxigenului catre spitalul din Lugoj a decis sa nu mai acorde nicio reesalonare a datoriei pe care unitatea medicala o are.

Cuptorul cu lemne

Firma Linde a anuntat ca va astepta plata datoriei de peste 200.000 de lei pana la 22 august. Lugoj Info.ro a avut informatii inca din luna martie ca furnizarea oxigenului ar putea fi sistata insa managerul Erwin Floroni a reusit un miracol si a obtinut o amanare a platii mizand pe faptul ca primarul Francisc Boldea isi va da seama de gravitatea situatiei si va actiona. Din pacate Boldea nu a bagat in seama solicitarile disperate ale lui Floroni si nu a trimis spitalului niciun ban pentru stingerea datoriei. Acum furnizorul nu mai este dispus sa accepte o reesalonare si cere toti banii. Desi situatia trebuia rezolvata inca de saptamana trecuta, primarul si-a luat concediu, iar furnizorul de oxigen a trimis un ultimatum vazand probabil si indiferenta cu care administratia locala il trateaza. Revoltator este faptul ca Boldea a intrat in concediu de odihna, astfel ca cei din conducerea spitalului sunt disperati. Liderul liberalilor, Claudiu Buciu a cerut convocarea de urgenta a unei sedinte de consiliu pentru alocarea imediata a banilor si stingerea datoriei. ”Singura iesire din aceasta situatie este convocarea de urgenta, de catre primar, a unei sedinte de Consiliu Local în vederea alocarii sumelor necesare platii datoriei catre furnizorul de oxigen. Primaria Municipiului Lugoj dispune de aceste sume, însa primarul refuza constant sa sprijine spitalul în a-si achita datoriile acumulate prin neplata furnizorilor de medicamente ori de alte substante si materiale necesare desfasurarii normale a activitatilor specifice spitalului”, a anuntat Buciu pe Facebook. In cazul in care spitalul nu va mai avea oxigen, asistenta medicala de urgenta va fi sistata, la fel si interventiile chirurgicale si activitatea compartimentului de anestezie si terapie intensiva.