Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Începe campania de vaccinare antigripala gratuita. Cine sunt primii beneficiari

23 Septembrie 2019
Lugoj Info.ro -Începe campania de vaccinare antigripala gratuita foto: romaniatv.net

Ministerul Sanatatii a anuntat ca a achizitionat un numar de 1 500 000 doze de vaccin gripal pentru sezonul epidemic 2019-2020.

Achizitia este cu aproximativ 200 000 de doze mai mare fata de anul trecut, astfel încat sa se asigure vaccinarea unui numar cat mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnavire, au anuntat autoritatile. Ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii se deruleaza prin cabinetele medicilor de familie si unitatile sanitare cu paturi si vizeaza reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. 
Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnavire, persoane cu varsta peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sanatatii si recomandarilor OMS si ECDC. 
Primele doze de vaccin au ajuns deja în spitale si sunt utilizate pentru imunizarea personalului medical.
Din a doua parte a lunii octombrie vor fi distribuite si celelalte doze de vaccin, astfel încat sa înceapa si vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie. 
Ministerul Sanatatii reaminteste populatiei ca vaccinarea este cea mai sigura si eficienta metoda de prevenire a îmbolnavirilor prin gripa. Din pacate, anul trecut mai multe persoane din Lugoj au decedat in urma gripei. In toate cazurile de deces, pacientii sufereau si de alte afectiuni.