(UPDATE) Parintii femeii din Lugoj nu sunt infestati cu COVID-19. DSP a anuntat rezultatele testelor

28 Februarie 2020
Lugoj Info.ro -Parintii femeii infectate cu coronavirus sunt de la noi din oras foto :ARHIVA

Specialistii de la Directia de Sanatate Publica Timis au anuntat ca au demarat o ancheta epidemiologica la Lugoj.

Medicii incearca sa refaca pas cu pas traseul facut de o femeie de 38 de ani din Timisoara infectata cu temutul virus care a facut deja zeci de victime in intreaga lume. Din primele informatii, femeia bolnava a intrat in contact cu parintii sai, care sunt din Lugoj. Sursele Lugoj Info sustin ca medicii sunt pe teren si incearca sa stabileasca exact pe unde a umblat femeia si cu cine s-a intalnit. Toate persoanele care au intrat in contact cu femeia vor fi testate. Specialistii fac apel la calm si roaga populatia sa nu intre in panica. DSP va anunta masurile luate, dupa finalizarea anchetei. În cursul zilei de astazi, au fost confirmate doua noi cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Este vorba despre un barbat din judetul Maramures si o femeie din judetul Timis. Starea de sanatate a pacientilor are, în acest moment, o evolutie pozitiva. În Romania sunt confirmate trei cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (Coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative. În contextul aplicarii masurilor necesare pentru prevenirea si combaterea infectiilor cu noul Coronavirus, autoritatile nationale cu responsabilitati în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizeaza permanent situatia la nivel national si international. Va reamintim ca a fost operationalizata linia telefonica TELVERDE 0800800358 destinata cetatenilor care doresc informatii legate de prevenirea infectarii cu virusul COVID – 19 (Coronavirus). Programul de functionare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 si 23.00, inclusiv în zilele de sambata si duminica.

(UPDATE) : Parintii din Lugoj ai femeii infectate cu coronavirus au fost izolati la domiciliu. Tot la domiciliu sunt izolati si alti patru prieteni ai femeii. Inspectorii DSP le-a facut celor sase persoane teste pentru a se afla daca au fost infectati. Femeia de 38 de ani a intrat in contact cu toate cele sase persoane.Persoanele izolate sunt pazite de jandarmi.

(UPDATE) : Parintii femeii din Lugoj nu sunt infestati cu COVID-19. DSP a anuntat rezultatele testelor. De asemenea, nici cei patru prieteni ai fetei nu sunt bolnavi.