Nu te lasi scanat, pleci acasa! Termoscanarea, purtarea mastii si dezinfectarea mainilor este obligatorie!

26 Mai 2020
Lugoj Info.ro -Termoscanarea, purtarea mastii si dezinfectarea mainilor este obligatorie!

Personalul de la intrarea in magazine sau institutii publice va poate interzice accesul in cladiri.

Respect pt lugojeni
Kuhntop

Ministerul Sanatatii precizeaza ca, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta, triajul epidemiologic se aplica obligatoriu în cadrul institutiilor sau autoritatilor publice, operatorilor economici si profesionistilor.

„Astfel, facem precizarea ca, pe perioada starii de alerta, la intrarea într-un spatiu închis, fie din cadrul unei institutii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va masura temperatura corporala atat personalului propriu, cat si celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienti, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuza dezinfectarea mainilor sau purtarea mastii de protectie i se poate interzice intrarea în spatiul închis. Mentionam ca, la masurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adauga marja de eroare prevazuta în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depaseste 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura dupa o perioada de 2-5 minute de repaus. În cazul spatiilor comerciale, nu se aplica obligatia ca un client sa fie însotit de o persoana din sediu.”, a anuntat Ministerul Sanatatii.

In ultimele zile, mai multe magazine si institutii publice din Lugoj au renuntat la a mai lua temperatura, la intrare, dupa ce au aparut lugojeni deranjati de aceste masuri.