GYM PELE

Expira perioada de carantina. Decizie de ultima ora cu privire la Faget si satele apartinatoare

07 August 2020
Lugoj Info.ro -Decizie de ultima ora cu privire la Faget si satele apartinatoare

În urma analizei epidemiologice efectuate de Directia de Sanatate Publica Timis la nivelul orasului Faget, inclusiv localitatile Colonia Mica, Temeresti si Bichigi, a reiesit faptul ca trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-Cov2 este descrescator, iar numarul cazurilor active a scazut sub 3/1000 de locuitori.

Lugoj Info Online Publicitate

Ca atare Directia de Sanatate Publica Timis a propus ridicarea masurii de carantina zonala instituita în orasul Faget, inclusiv localitatile Colonia Mica, Temeresti si Bichigi, dupa expirarea celor 14 zile de carantina. Propunerea a fost trimisa spre avizare Institutului National de Sanatate Publica. Dupa avizul INSP, în aceasta dupa-amiaza, a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, condus de prefectul Liliana Onet, în cadrul caruia s-a a emis o hotarare privind ridicarea masurii de carantinare a orasului Faget si satele apartinatoare Bichigi, Temeresti si Colonia Mica din judetul Timis. Conform hotararii s-au stabilit urmatoarele:

Art. 1. Carantina zonala instituita în orasul Faget si satele apartinatoare Bichigi, Temeresti si Colonia Mica, judetul Timis, se ridica începand cu data de 8 august, ora 19.

Art. 2 . În perioada urmatoare, starea de sanatate a populatiei din orasul Faget si satele apartinatoare Bichigi, Temeresti si Colonia Mica, judetul Timis, va fi monitorizata prin intermediul asistentei medicale primare (medici de familie, asistenta sociala), precum si de catre personalul Spitalului Orasenesc Faget, sub supravegherea DSP Timis.

Art. 3. Pentru o perioada de 30 de zile, ulterior masurii de ridicare a carantinei zonale:

1) Se suspenda desfasurarea tuturor targurilor, iarmaroacelor, oboarelor, pietelor de vechituri si a pietelor agroalimentare

2) Terasele vor avea orar de functionare în intervalul 8-22:00.

3) Transportul în comun sau deplasarea catre locul de munca cu curse speciale se va face la maxim jumatate din capacitatea de transport a vehiculului si cu obligativitatea folosirii mastii.

4) Slujbele religioase se vor desfasura doar în aer liber, cu un numar maxim de 50 participanti, cu respectarea regulilor de distantare fizica, asa cum sunt ele prevazute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lacasele de cult distanta minima de siguranta si masuri sanitare specifice pentru desfasurarea activitatilor religioase. Orice alte masuri suplimentare pot fi instituite prin hotarari ale Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al UAT Faget.

5) Se impune masura purtarii mastii de protectie în aer liber, zona centrala (de promenada) a orasului Faget, precum si în zonele de asteptare a mijloacelor de transport (statii de asteptare, peroane, gari, autogari, etc).