“Competenta unui medic poate fi stabilita doar de catre Colegiul medicilor”. Reactia spitalului dupa ce ruda unui pacient a facut mai multe acuzatii la adresa unui medic

19 August 2020
Lugoj Info.ro - Reactia spitalului dupa ce ruda unui pacient a facut mai multe acuzatii la adresa unui medic

La mai bine de 24 de ore de la acuzele grave aduse de catre ruda unui pacient decedat la spitalul Lugoj, conducerea unitatii medicale a transmis un punct de vedere.

Respect pt lugojeni
Kuhntop

Conducerea spitalului sustine urmatoarele:

 

  1. Spitalul Municipal “Dr. Teodor Andrei” respecta procedurile de triaj/izolare a pacientilor suspecti sau confirmati cu virusul SarsCov 2, proceduri impuse in contextual epidemiologic actual.
  2. Toti pacientii confirmati cu virusul SarsCov2 si internati in cadrul spitalului, in zonele special destinate, sunt tratati conform protocolului elaborat de catre Ministerul Sanatatii, protocol valabil la nivel national, ca atare pacientii nu sunt supusi “experimentelor”!
  3. Transferurile interspitalicesti se fac tinand cont de statusul hemodinamic si respirator al pacientului, astfel incat sa nu puna in pericol viata acestuia.
  4. Competenta unui medic poate fi stabilita doar de catre Colegiul medicilor.
  5. In ceea ce priveste remunerarea personalului medical, aceasta este stabilita la nivel national conform legii 153/2017 cu modificarile si completarile ulterioare. Medicii si intreg personalul medical sunt salarizati ca personal contractual din institutii publice, achitand ca orice alt salariat contributiile la bugetul consolidat al statului. Corpul medical nu este platit din veniturile proprii ale unei persoane fizice sau ale unei institutii private.
  6. Intreg personalul medical a acordat si acorda asistenta medicala indiferent de rasa, religie, sex, varsta si conditie sociala, tuturor persoanelor care s-au adresat Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj.