Buciu vrea elevii in salile de clase. Primarul pune sanatatea copiilor pe primul loc si Lugojul va deschide scolile imediat ce epidemiologii vor spune ca nu exista nici un risc

07 Ianuarie 2021
Lugoj Info.ro - Primarul pune sanatatea copiilor pe primul loc si Lugojul va deschide scolile imediat ce epidemiologii vor spune ca nu exista nici un risc foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu isi doreste ca elevii sa revina cat mai repede in banci.

Buciu sustine insa ca redeschiderea scolilor nu poate fi facuta de pe o zi pe alta si le cere lugojenilor sa puna pe primul loc sanatatea copiilor. Ultimul termen avansat de autoritatile centrale pentru deschiderea scolilor este 8 februarie, data la care incepe semestrul II al acestui an scolar. Desi exista unele voci care solicita prezenta fizica a elevilor la ore, primarul Lugojului considera ca revenirea elevilor in banci trebuie sa se faca doar in urma unei analize serioase a situatiei infectarilor cu coronavirus si doar atunci cand epidemiologii pot garanta ca scolarii nu sunt supusi niciunui risc. Buciu precizeaza ca Primaria Lugoj este pregatita sa acorde scolilor sprijin pentru ca masurile de preventie sa fie cat mai bine respectate in toate unitatile de invatamant din oras iar Lugojul va redeschide scolile si liceele imediat ce o astfel de decizie se va lua la nivel central sau judetean.