Gafa de proportii. Achizitie anulata la spital dupa ce un angajat a vrut sa atribuie contractul fara licitatie, pe motiv de “pandemie”

11 Martie 2021
Lugoj Info.ro - Achizitie anulata la spital dupa ce un angajat a vrut sa atribuie contractul fara licitatie, pe motiv de “pandemie” foto: ebsradio.ro

Incompetenta crasa la spitalul din Lugoj dupa ce serviciul care se ocupa de achizitiile publice ale unitatii sanitare avea de gand sa atribuie un contract urias fara licitatie.

Spitalul lugojean a anuntat ca ofera 3.360.000 de lei unei firme pentru un contract de preparare a hranei pentru pacienti. Ciudat este faptul ca anuntul nu a fost postat pe siteul de licitatii SEAP, asa cum era si normal, si s-a incercat o atribuire directa. Avand in vedere ca suma este una uriasa si contractul ar fi trebuit sa fie publicat in mod transparent, mai multe firme au reclamat faptul ca anuntul a fost postat doar pe siteul spitalului si au cerut lamuriri. Unul dintre nemultumiti a denuntat situatia si primarului Claudiu Buciu care a decis ca asa zisa licitatie sa fie anulata iar achizitia sa fie facuta prin intermediul siteului de achizitii publice in conditii de maxima transparenta. Mai multe surse din cadrul spitalului sustin ca nu exista nici un indiciu de coruptie in acest caz, ci pur si simplu este vorba de incompetenta, cei care au pregatit achizitia sustinand ca pot atribui contractul in regim de urgenta pe motiv de pandemie. Legea prevede incredintari directe si angajari directe doar in cazul unor contracte de necesitate urgenta cand organizarea de concursuri si licitatii poate pune in pericol activitatea unitatilor sanitare, lucru care nu se potriveste deloc situatiei de fata.