(VIDEO) Soc in lumea medicala. Unul dintre cei mai renumiti medici din zona Lugoj, condamnat la inchisoare cu suspendare

25 Martie 2021
Lugoj Info.ro -Unul dintre cei mai renumiti medici din zona Lugoj, condamnat la inchisoare cu suspendare foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Unul dintre cei mai cunoscuti medici din zona Lugoj, doctorul Nicolae Balaci- Duma a fost gasit vinovat de luare de mita de catre judecatori si a fost condamnat de Tribunalul Timis.

Medicul care lucra la spitalul din Faget a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare si nu va mai avea dreptul sa profeseze timp de un an. Doctorul va trebui sa presteze o suta de zile de munca in folosul comunitatii la Primaria Lugoj sau la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica nr.3 Lugoj, institutie aflata in subordinea DGASPC Timis. Medicul a fost condamnat dupa ce in urma cu aproape doi ani a fost implicat intr-un scandal monstru, cand fiica unei paciente a postat pe retelele de socializare o filmare in care medicul promite sa ii returneze spaga. „Din cuprinsul rechizitoriului rezulta ca inculpatul în calitate de medic primar la Spitalul Orasenesc Faget, în data de 13.05.2019, a primit de la o pacienta, in incinta salonului unde se afla internata aceasta, suma de 100 euro, echivalent al conduitei pe care inculpatul s-a obligat sa o adopte – întocmirea unui act privitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv efectuarea unei interventii chirurgicale de varice”, anuntau procurorii in momentul in care au trimis dosarul la Tribunalul Timis. Sentinta judecatorilor nu este definitiva si a fost deja atacata cu apel. Medicul Nicolae Balaci este unul dintre cei mai cunoscuti doctori din zona Lugoj, multi dintre pacientii sai din Lugoj si chiar Timisoara preferand sa se opereze la Faget datorita profesionalismului si a renumelui pe care acesta si le-a castigat in ultimii ani in domeniul chirurgiei.